In fiecare dimineata, cand ne pregatim pentru o noua zi, folosim diferiti detergenti si sapunuri: sapun lichid sau spuma, gel de dus, sampon, sapun intim si asa mai departe. La fel se intampla odata ce ajungem acasa. Prin urmare, detergentii sunt produse pe care le folosim in fiecare zi: acesta este motivul pentru care este important sa alegem cu atentie ce sapun va avea grija de pielea noastra, in functie de nevoile noastre. Inainte de a vedea cateva caracteristici obligatorii unui sapun potrivit pH-ului, va recomandam magazinul online Sanito.ro, ce furnizeaza produse de ingrijire si igienizare atat pentru casa, cat si pentru locuinta, birouri, institutii, spitale. Aici puteti gasi sapun profesional, la preturi extraordinare, de la branduri de renume precum Tork sau Aviz Biocid. In plus, pentru situatii speciale, puteti apela si la dezinfectanti maini, care la Sanito.ro sunt de calitate superioara.

Dar care sunt criteriile care trebuie luate in considerare atunci cand decidem ce sapun sa cumparam?

Un criteriu fundamental pentru alegerea detergentului potrivit este controlul pH-ului. Aceasta trebuie sa aiba valori particulare in functie de actiunea sapunului si de caracteristicile pielii noastre.

Ce este pH-ul?

In chimie, pH-ul nu este altceva decat o valoare care indica ce fel de substante sunt acide sau de baza. O substanta cu un pH neutru, care nu este nici acida, nici bazica, are o valoare de 7. Un pH de 7 pana la 0 indica in schimb ca substanta cu care avem de-a face este acida. De la 7 la 14, in schimb, este de baza. Evident, cu cat va apropiati de extreme, cu atat substantele vor fi mai agresive. Din punct de vedere al chimiei, tot ceea ce ne inconjoara – chiar si cel mai comun obiect – corespunde aciditatii sau elementului de baza.

Care este pH-ul pielii noastre?

Corpul nostru are, de asemenea, un pH al sau. Intr-adevar, ca sa fim exacti, fiecare parte a corpului nostru are o valoare diferita a pH-ului. Interiorul stomacului nostru, de exemplu, este foarte acid. Sangele, pe de alta parte, este de baza, la fel si bila ficatului nostru. Chiar si mucoasele si pielea au propriul pH: celebrul pH 5.5 corespunde unui pH acid.

In timp ce organele noastre interne sunt protejate si isi mentin aciditatea si elementul de baza, fara a fi nevoie de precautii speciale, pielea noastra este in schimb puternic expusa agentilor externi: soare, vant, ploaie, apa, sapunuri, detergenti, imbracaminte si contact cu alte persoane si obiecte.  Chiar daca nu ne dam seama, toate acestea deterioreaza bariera noastra. Din acest motiv, cel putin atunci cand ne spalam, este esential sa incercam sa protejam pielea, sa o ingrijim, sa o imbratisam si, mai ales, sa respectam pH-ul acesteia. Daca am face ca pielea noastra sa intre in contact cu detergentii excesiv de agresivi, ne-am modifica barierele naturale, facandu-o, in cel mai bun caz, sa fie excesiv de uscata.

Ce sapun sa alegem pentru corpul nostru?

Daca sunteti in cautarea unui produs de curatare a corpului, care este bland pe piele, spunurile de la Sanito.ro sunt raspunsul. Nu vor usca pielea si nici nu vor modifica pH-ul. Pentru copii, care au o piele si mai delicata si sensibila decat a noastra si, cu atat mai mult, cu atat mai mult nevoie de ingrijire si protectie, exista sapunuri foarte delicate.

La Sanito.ro veti gasi tot ce aveti nevoie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *