Oare cati dintre noi stiu ce implica o rutine optima de ingrijire orala? De ce este atat de important sa ne mentinem sanatatea orala si de ce vizitele la o clinica stomatologica sunt necesare, chiar daca nu prezentam probleme serioase? In randurile care urmeaza, https://mydental.clinic incearca sa ne dea cate un raspuns la oate aceste intrebari, plus multe alte informatii utile, care sa ne ajute sa ne ingrijim dintii mult mai eficient. Echipa lor va ofera servicii complete de stomatologie si este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. De aceea, va sfatuiesc sa citim impreuna sfaturile oferite de acestia si sa le parcurgem astfel incat sa le intelegem rostul:

Pentru a invata cum sa avem grija asa cum trebuie de dintii si gingiile noastre, pentru a reduce riscul aparitiei cariilor sau a altor afectiuni mai grave, trebuie sa tinem cont de aceste reguli simple:

-Periajul dintilor de doua ori pe zi, cu o pasta de dinti fluorurata, recomandata chiar de catre medicul dentist, este extrem de eficienta pentru a indeparta placa bacteriana, acea pelicula aderenta ce se formeaza pe dinti, cauza principala a cariilor dentare;
-Folosirea zilnica a atei dentare este extrem de eficienta pentru curatarea placii bacteriene dintre dinti, inainte sa devina tartru. Daca se formeaza tartrul, acesta poate fi curatat numai prin periaj profesional;
-O dieta echilibrata, cu un continut scazut de zaharuri si amidon, reduce riscul de producere a acizilor care determina formarea cariilor. Daca totusi consumati alimente cu continut de zaharuri si amidon, incercati sa o faceti in timpul meselor si nu intre mese, deoarece secretia de saliva din timpul meselor ajuta la eliminarea resturilor alimentare dintre dinti;
-Nu in ultimul rand, utilizati produse de igiena dentara cu fluor, inclusiv pasta de dinti fluorurata sau apa de gura.
Ce este fluorul si cum stim daca este suficient pentru noi?

Expertii My Dental Clinic ne informeaza: fluorul este una dintre cele mai bune metode pentru a reduce aparitia cariilor dentare. Acesta este un mineral natural, care printr-o reactie cu smaltul dintilor, ii face mai rezistenti. In cazul in care nu stiati, sistemul public de alimentare cu apa al oraselor mari se adauga fluor pentru o dezvoltare sanatoasa a dintilor. Puteti afla daca apa pe care o beti este fluorizata, dand un simplu telefon la statia voastra locala de alimentare. Daca sursa voastra de apa potabila nu contine (destul) fluor, medicul dentist poate prescrie fluor sub forma de picaturi sau continut in apa de gura, in asociere cu o pasta de dinti fluorurata. Este o solutie ideala pentru cei care au smaltul dentar subtiat si care deja prezinta durere la bauturi reci, calde sau la alimente dulci.

Sanatatea constituie o dimensiune esentiala a calitatii vietii populatiei, cuprinzand atat starea generala de sanatate, cat si serviciile de asistenta medicala oferite, astfel incat starea de sanatate sa permita persoanei sa isi indeplineasca rolurile in societate. Sanatatea orala, componenta foarte importanta a sanatatii, presupune mai mult decat existenta unor dinti sanatosi, ea referindu-se la intreaga cavitate bucala si avand implicatii profunde la nivelul organismului. O sanatate orala buna permite realizarea functiilor sociale (socializare, comunicare) si economice ale persoanei. Asadar, aceasta nu trebuie lasata la voia intamplarii si in niciun caz nu trebuie neglijata. Efectele negative sunt destul de semnificative si cu siguranta nimeni nu isi doreste sa aiba o natura deloc placuta estetic!

Pe scurt: ce include sanatatea orala:

Sanatatea orala se refera la gura, iar aceasta include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului organism, astfel ca gura are nevoie de ingrijire completa pentru o stare optima de sanatate. My Dental Clinic este gata sa iti ofere solutii la orice problema ai avea, legata de sanatatea orala.

De ce sa apelezi la serviciile lor?

-Sunt medici specialisti cu experienta in domeniu;
-Lucreaza profesional si ofera cele mai bune servicii;
-Respecta toti clientii in egala masura.

Practicarea unei igiene orale adecvate (inclusiv curatarea limbii) si evitarea tutunului si a unor alimente ajuta mult persoanele care isi doresc sa isi ingrijeasca sanatatea dintilor. Sunt cateva lucruri care pot parea banale, dar stilul de viata pe care il adoptam este cel care ne ghideaza viata, pe termen lung. Daca nu va place ceva in alimentatia pe care o aveti sau daca aveti obiceiuri nesanatoase, revizuiti ceea ce nu va place, ceea ce stiti ca va afecteaza sanatatea incet dar sigur si faceti o schimbare in acest sens. Nu in ultimul rand, nu uitati sa apelati intotdeauna la specialisti, ori de cate ori sesizati aparitia unei probleme. Sanatatea noastra este cel mai de pret lucru pe care il putem avea, deci ingrijirea acesteia trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi toti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *