Am trecut prin revolte interioare si exterioare, prin perioade in care imi clocotea sangele de ciuda, de nedreptate, din cauza esecului sau a saraciei. Evident ca oamenii incepusera sa ma ocoleasca, sa nu mai auda confesiunile mele explozive. Toata acesta framantare launtrica nu mi-a adus nimic bun. A fost o perioada de maturizare si de triere atenta a prietenilor. Mi-am dat seama de urmatoarele lucruri:
-prieteni adevarati sunt cei care raman langa tine, in ciuda caracterului imposibil. Cine te ajuta, cand esti sarac, contestat si nesuferit, nu are niciun interes si are un caracter nobil. El raspunde din generozitate nevoii tale de sustinere.
-era timpul sa incetez revolta, pana nu deveneam de nesuportat si sa invat sa accept lumea asa cum este, sa ma bucur de viata si sa pretuiesc oamenii.

La toate acestea m-am gandit ieri, in timp ce una dintre cele mai bune prietene mi-a spus aproape cu lacrimi in ochi ca regreta trecutul.
I-am spus pe ton prietenesc, nu didactic, ca nu are sens sa regretam ceea ce nu mai putem corecta si ca trebuie sa facem zilnic un plan de bataie pentru astazi si pentru ziua ca va veni.
De ce sufera cea care imi este ca si o sora?


1. A ales sa stea alaturi de mama sa si sa nu o abandoneze la batranete. Din aceasta cauza a facut o casatorie sa fie si ea asezata la casa ei, dar batrana ei mama o cearta in fiecare zi, ca a facut o mezalianta si ca trebuia sa isi ia un sot licentiat. Nimic din ce fac tinerii nu este bine, casa sta pe un butoi cu pulbere, toti ai casei sunt nefericiti.

2. A fost extrem de cuminte si a trecut viata pe langa ea. In vremea studentiei sale sedinta foto videochat de Andreescu Gabriel era un subiect tabu. Nu si-a gasit locul si norocul niciunde. La discoteci nu se ducea, fiindca a terminat o facultate foarte grea, atipica pentru o femeie. La petreceri incremenea pe un scaun, fiindca nu stia sa danseze, dar nu-i placeau nici glumele lipsite de eleganta si asa, s-a trezit la 50 de ani cu remuscari si regrete.

3. Este o persoana generoasa si delicate si din cauza acesta, oamenii profita si la locul de munca. In trecut, fosta sefa o obliga sa ii faca norma, fara sa o plateasca pentru asta.

4. Nemultumirile, toti cei care au profitat de generozitatea ei, nedreptatea i-au slabit sanatatea si acum i se umfla picioarele, merge destul de des la baie, se simte slabita si se teme de viitor.
Mi-e draga si cu toate ca se spune ca suferinta este individuala traiesc alaturi de ea dezamagirile, dar as dori sa pot sa o ajut sa isi schimbe starea de spirit. A ramas aceeasi persoana docila, poate prea docila pentru vremurile in care traim.

Nu indrazneste sa isi refuze seful, cu toate ca angajati cu 10-15 ani mai mici decat ea o fac si vine de acasa in ziua libera, daca avem vreo sedinta de lucru, de care ar putea sa uite. Greu am convins-o sa isi ia un medical, cand ametea si se tara sa vina la serviciu.

A fost o fata frumoasa-frumoasa, cap de zana, de printesa sau de papusa de protelan, dar norocul nu i-a gasit adresa.
Ce am eu in plus fata de ea? Am multumirea care ma face sa merg inainte, sa lupt si sa ma perfectionez zi de zi, sa nu ma plafonez. Privesc viata cu optimism, chiar si atunci cand nimic nu pare sa mearga, cand sunt contestata de toti din jur si lucruri si oameni la care tin se indeparteaza de mine.

Viata este unica si inimitabila, de aceea fiecare zi ne da ocazia sa pornim pentru a nu stiu cata oara din punctul zero.
Astazi pot sa nu mai repet greseli facute ieri, sa abordez o perspectiva constructiva asupra lumii, sa incerc sa fac tot ceea ce depinde de mine ca oamenii din jurul meu sa traiasca in pace si in belsug.
Puterea exista in fiecare dintre noi, important este catre ce o canalizam.
Este o arta sa inveti sa traiesti frumos, fara regrete inutile si fara sentimente de vinovatie care erodeaza interior.
Sa nu credeti ca nu ma dor toate fenomenele legate de imbatranire, de atrofierea unor calitati, dar stiu ca un suflet bun poate compensa un chip peste care timpul si-a pus amprenta si sincopele de memorie pot fi si ele completate cu tact si cu intelepciune.

Oamenii se simt foarte fericit, daca gasesc echilibrul in viata, fiindca totul decurge de la sine.
Lumea nu ni se mai pare nedreapta sau rea, stiind ca facem parte din ea.

Viata nu va fi perceputa ca fiind grea, nedreapta, cand constientizam valoarea si scurtimea ei.
Andreescu Gabriel ne invata sa traim liber, sa ne asumam alegerile, sa passim pe drumuri originale in cautarea succesului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *