București, 29 Aprilie 2024 – Furnizorul european de top pentru soluții de HR și payroll, SD Worx, a finalizat cu succes achiziția Romanian Software, liderul pieței din România pentru soluții de salarizare și management al capitalului uman (HCM).

SD Worx și-a anunțat anterior, în decembrie 2023, intenția de a achiziționa Romanian Software. Tranzacția a fost supusă aprobării Consiliului Concurenței și a primit aviz favorabil în cursul lunii aprilie. Astăzi, ambele părți au încheiat oficial tranzacția.

Prin această achiziție, SD Worx își consolidează poziția în Europa Centrală și își extinde oferta de tehnologie proprie de payroll către clienții interni și internaționali. Romanian Software obține acces la software-ul și serviciile complete de payroll și HR ale SD Worx, precum și la prezența sa în continuă expansiune pe întreg cuprinsul Europei. România marchează a 18-a țară europeană în care SD Worx deține un software de payroll și HR.

Kobe Verdonck, CEO-ul SD Worx: „Suntem încântați că am încheiat oficial tranzacția cu Romanian Software. Acesta este un pas important în expansiunea noastră în Europa Centrală și ne confirmă ambiția de a fi principalul furnizor european de soluții complete de HR. Suntem gata să continuăm să creștem, dezvoltând pe baza soluțiilor Romanian Software, a specialiștilor lor experimentați și a bazei lor solide de clienți. Urăm bun venit tuturor noilor noștri colegi, ne bucurăm că se alătură familiei SD Worx.”

„Suntem foarte mândri că SD Worx contează pe noi pentru a intra pe piața românească. În numeroasele conversații pe care le-am avut în timpul procesului, am simțit că avem multe în comun în ceea ce privește viziunea, strategia de piață, valorile și cultura companiei. Suntem încântați să sprijinim SD Worx în ambiția sa de creștere la nivel european și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a-i ajuta și pe clienții noștri să crească”, spune Victor Dragomirescu, CEO-ul Romanian Software.

Romanian Software deține colorful.hr, o suită completă de soluții de salarizare și HCM dezvoltate intern. colorful.hr este oferit atât on-premises, cât și în cloud, incluzând opțional gestionarea serviciilor de salarizare. Romanian Software are 160 de angajați, oferind suport pentru mai mult de 750 de clienți și cei 200.000 de angajați ai acestora. Printre clienții Romanian Software se numără Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant și Pizza Hut.  Romanian Software, cu sediul în București, deține o cotă de piață locală de 14% și a generat venituri de aproximativ 6 milioane de euro în 2023.

Pentru această tranzacție, SD Worx a apelat la firmele de consultanță PwC Romania și D&B David și Baias, iar Romanian Software la Voicu & Asociații.

Despre Romanian Software

De-a lungul a peste 20 de ani, Romanian Software și-a concentrat eforturile în revoluționarea modului în care companiile gestionează cea mai valoroasă resursă – oamenii. Combinând experiența vastă cu tehnologia avansată, livrăm soluții inovatoare și cu impact în domeniul resurselor umane.

colorful.hr reprezintă o platformă dezvoltată de Romanian Software, ce permite întreprinderilor digitalizarea proceselor din domeniul resurselor umane. Am devenit un partener strategic pentru peste 750 de companii din România, oferindu-le expertiză în soluții de salarizare și de management al capitalului uman. Platforma colorful.hr pune la dispoziție o suită de instrumente personalizabile ce ajută departamentele de resurse umane să monitorizeze performanța și să susțină dezvoltarea. Devotamentul pentru soluții eficiente și inovatoare în resurse umane este reflectat în munca noastră. Datorită experienței și tehnologiei Romanian Software, colorful.hr rămâne un lider de piață și un catalizator pentru transformarea digitală în gestionarea resurselor umane.

Pentru mai multe informații: www.colorful.hr  

Despre SD Worx 

În lumea modernă a muncii flexibile, oamenii doresc să se simtă inspirați de ceea ce fac și să aibă libertatea de a se concentra pe ceea ce contează cu adevărat. Organizațiile au nevoie de o forță de muncă dinamică și motivată, susținută de tehnologie inteligentă. În calitate de furnizor european principal de soluții integrate de HR, SD Worx transformă resursele umane într-o sursă de valoare pentru clienții săi și angajații acestora. SD Worx oferă soluții de resurse umane pentru întreg ciclul de viață al angajaților, de la plata salariilor și până la atragerea, angajarea, recompensarea și dezvoltarea continuă a talentelor care contribuie la succesul afacerilor. SD Worx optimizează performanța prin patru capacități de bază: software, externalizare, consultanță și perspective bazate pe date.

SD Worx este principalul furnizor european de încredere în domeniul soluțiilor de HR end-to-end pentru toate organizațiile și angajații. Aproximativ 90.000 de organizații mici și mari din întreaga lume au încredere în SD Worx și cei peste 75 de ani de experiență ai companiei. SD Worx calculează salariile a aproximativ 5,7 milioane de angajați și se clasează în primele cinci companii la nivel mondial în domeniul său. Cei peste 7.500 de angajați își desfășoară activitatea în Belgia (sediu central), Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Mauritius, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie. SD Worx a realizat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro în 2023.

Mai multe informații www.sdworx.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *