Phone (2a) este rezultatul expertizei și inovației Nothing, fiind conceput pe baza emblematicului Nothing Phone (2)

Nothing a anunțat ieri mult așteptatul Phone (2a), gândit pentru cei care iubesc să descopere inovații și designuri noi, dar și pentru cei care știu exact își doresc de la smartphone-ul lor. Phone (2a) integrează un procesor unic și puternic, o cameră duală excepțională de 50 MP pe spate, un ecran AMOLED flexibil extra luminos și un sistem de operare intuitiv care oferă o experiență rapidă și fluidă în fiecare interacțiune.

„Anul acesta este dedicat accelerării progresului nostru, iar Phone (2a) este primul mare pas înainte. Phone (2a) va permite mai multor oameni să experimenteze inovațiile Nothing pe care mulți au ajuns să le iubească și suntem încrezători că va deveni cel mai bine vândut produs al nostru”, a declarat Carl Pei, CEO și co-fondator al Nothing.

Performanță

Procesorul Dimensity 7200 Pro al lui Phone (2a) a fost proiectat în colaborare exclusivă cu MediaTek pentru a oferi cea mai bună performanță cu o eficiență energetică optimă.

Construit pe cea mai recentă tehnologie de proces de 4 nm de a doua generație de la TSMC, Phone (2a) realizează fără efort orice sarcină. Cuplat cu o memorie RAM generoasă de 20 GB cu tehnologia RAM Booster, cipul cu 8 nuclee – cu viteze de tact de până la 2,8 GHz – asigură multitasking rapid și receptiv pe tot parcursul zilei. Acest lucru rezultă într-o performanță cu 13% mai bună și cu 16% mai eficientă decât performanța lui Phone (1).

Împreună, Nothing și MediaTek au introdus optimizări precum Smart Clean (+200% viteză de citire/scriere UFS la o utilizare prelungită) și Adaptive NTFS (+100% viteze de transfer de fișiere cu computerele Windows) și au reușit să reducă consumul de energie al anumitor componente cu până la 10%.

Baterie și încărcare

Cu o capacitate de 5.000 mAh, Phone (2a) are cea mai mare baterie de până acum de pe smartphone-urile Nothing, oferind până la două zile de utilizare cu o încărcare completă și performanțe mai bune. După Phone (1), Nothing a crescut durata de viață a bateriei cu peste 25%. Acest lucru înseamnă că poate menține peste 90% din capacitatea maximă după 1.000 de cicluri de încărcare, echivalentul a peste trei ani de încărcare zilnică. În comparație cu Phone (1), bateria are și o reducere de 13% a temperaturii în timpul încărcării și descărcării, ceea ce contribuie la longevitatea dispozitivului.

Pentru încărcări rapide, Phone (2a) suportă Fast Charging de 45W, oferind 50% din putere în doar 20 de minute. Este o soluție optimă de încărcare care evită riscul de epuizare a duratei de viață a bateriei, adesea asociată cu un număr mai mare de wați și viteze de încărcare mai ridicate.

Cameră

Pentru a surprinde cele mai importante momente, Phone (2a) dispune de o cameră duală impecabilă de 50 MP pe partea din spate, alimentată de motorul TrueLens. TrueLens Engine este o serie de algoritmi de calcul avansați care se combină pentru fotografii cât mai aproape de realitate. Aceasta include Ultra XDR, care a fost dezvoltat în colaborare cu Google pentru a oferi o afișare mai precisă a luminilor și umbrelor în fiecare fotografie. Funcționează prin realizarea a 8 cadre la diferite niveluri de expunere în format RAW și apoi prin ajustarea luminozității fiecărui pixel de până la 5 ori pentru a afișa un rezultat cât se poate de real.

Pentru a obține selfie-urile perfecte oricând, Phone (2a) dispune de o cameră frontală 32 MP care utilizează același senzor ca Phone (2), având o sensibilitate la lumină cu 27% mai mare în comparație cu Phone (1).

Display

Phone (2a) dispune de un ecran AMOLED flexibil de 6,7”, ceea ce înseamnă că poate oferi o reproducere a culorilor uimitor de precisă de 1,07 miliarde de culori, reducând în același timp consumul de baterie. De asemenea, cu o luminozitate maximă de 1.300 de niți, Phone (2a) oferă o experiență de vizualizare fără compromisuri chiar și în condiții de lumină puternică.

Cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, Phone (2a) oferă interacțiuni extrem de fluide, care se adaptează dinamic la conținutul afișat. Aceasta scade la 30 Hz pentru videoclipuri, conservând energia bateriei.

Phone (2a) este smartphone-ul Nothing cu cele mai subțiri margini din gamă, măsurând doar 2.1 mm, simetric pe toate cele patru laturi ale ecranului. Această realizare duce la o rată ecran-corp de 91.65% impresionantă, posibilă prin combinarea unui panou flexibil cu îmbunătățiri în ingineria structurală.

Design

Phone (2a) este reprezentarea unică a designului Nothing. De fapt, acesta întruchipează primul concept intern de design pentru un smartphone care a fost creat în 2020, la câteva luni după lansarea Nothing.

Prin plasarea camerelor în interiorul bobinei NFC, Nothing a creat un nou element iconic: ochii. În spatele acestora se află centrul de inteligență care alimentează telefonul. Phone (2a) prezintă o inovație în industrie mulțumită carcasei unibody, cu un unghi de 90° care înconjoară marginile și integrează în mod armonios și modulul dual al camerei. Această structură oferă beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și al rezistenței dispozitivului.

Contribuind la coeziunea dintre formă și funcție, „proeminența” unică a camerei joacă un rol în stabilizarea telefonului atunci când este așezat pe o suprafață, precum și în minimizarea obstrucționării camerei cu degetele în timpul realizării fotografiilor.

Nothing OS

Phone (2a) intră pe piață cu sistemul de operare Nothing OS 2.5. Spre deosebire de majoritatea dispozitivelor din această categorie, vine cu Android 14 din fabrică, oferind 3 ani de actualizări de software și 4 ani de actualizări de securitate.

Cu Nothing OS 2.5, compania și-a extins biblioteca cu și mai multe widget-uri proiectate de Nothing, cu vizualizări și animații care pot fi glisate pentru mai multe niveluri de informații și interacțiuni pe ecranul de pornire. Phone (2a) marchează lansarea unui nou widget Recorder, care permite utilizatorilor să creeze voice memos din mers. Nothing a introdus în plus un Wallpaper Studio alimentat de AI, care permite opțiuni nelimitate de imagini de personalizare a fundalului pentru ecranul de pornire și de blocare.

Glyph Interface

Pe partea din spate a telefonului, Phone (2a) reinterpretează emblematica Glyph Interface, o nouă modalitate de a interacționa cu smartphone-ul care încurajează oamenii să-și lase ecranele deoparte și să urmărească modelele de lumină și sunet pentru informații cheie. Noua interfață Glyph păstrează noile capacități ale lui Phone (2), inclusiv Glyph Timer și Glyph Progress, contribuind în același timp la estetica distinctivă a noului design Phone (2a) cu o configurație unică de trei lumini.

Sustenabilitate

Phone (2a) are cea mai mică amprentă de carbon dintre smartphone-urile de la Nothing. Cu o greutate de 52 kg, aceasta cântărește cu 12,5% mai puțin decât amprenta lui Phone (1). Având în vedere obiectivele de durabilitate, brandul a dezvoltat un proces de reciclare complet nou în fabrica Nothing, care permite utilizarea deșeurilor din plastic provenite de la linia de producție a lui Ear (2) pentru a fi refolosite în producția lui Phone (2a). Nothing și-a menținut angajamentul de a avea ambalaje fără plastic, folosind în schimb fibră reciclată. Dispozitivul în sine conține, de asemenea, o serie de materiale reciclate:

  • 100% aluminiu reciclat folosit în mid frame
  • Staniu 100% reciclat pe 6 plăci de circuite
  • Folie de cupru 100% reciclată pe placa de circuite principale
  • Oțel reciclat pe 22 de piese de ștanțare din oțel
  • Peste 50% din piesele din plastic provin din surse durabile

Disponibilitate, preț și beneficii

Ca parte a lansării Phone (2a), Nothing este încântat să anunțe primul său parteneriat în domeniul AI cu Perplexity, motorul de căutare alimentat de AI care redefinește modul în care căutăm informații online. Persoanele eligibile care achiziționează Phone (2a) în perioada 5-19 martie pot primi până la un an de Perplexity Pro. Perplexity devine din ce în ce mai popular datorită unei cereri clare pentru o platformă care să elimine zgomotul supraîncărcării de informații, oferind răspunsuri precise, orientate către utilizator. Nothing susține această misiune și așteaptă cu nerăbdare să ofere oportunitatea utilizatorilor Phone (2a). Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați nothing.tech/perplexity.

„Perplexity și Nothing sunt unite printr-un angajament comun față de orientarea către utilizator, oferirea unui produs excelent și convingerea că găsirea de informații ar trebui să fie simplă și eficientă. Perplexity este un motor de căutare frumos conceput, iar Nothing Phone (2a) este un dispozitiv frumos proiectat și suntem încântați să aducem Perplexity Pro la utilizatorii Phone (2a) a declarat co-fondatorul și CEO-ul Perplexity, Aravind Srinivas.

  • Phone (2a) este disponibil în nuanțele Black, Milk și White, în două variante:

8 GB/128 GB (1599 lei PRP), 12 GB/256 GB (1799 lei PRP).

  • Majoritatea clienților globali vor putea precomanda Phone (2a) începând cu ora 12:30 GMT, marți, 5 martie
  • Phone (2a) va fi disponibil pe majoritatea piețelor globale începând de marți, 12 martie.

O listă completă de specificații și caracteristici poate fi găsită pe nothing.tech. Pentru a fi la curent cu cele mai recente informații, vă rugăm să urmăriți Nothing pe paginile de Instagram, TikTok și X/Twitter.

Sub-brandul CMF by Nothing tocmai a lansat două produse noi: Neckband Pro și Buds. Neckband Pro, primul dispozitiv ANC hibrid de 50 dB din această categorie, va avea o disponibilitate limitată. Toate piețele globale vor avea acces la Buds, care oferă cele mai bune produse din clasă pentru ANC pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *