Satele Bacaului sunt ireal de frumoase. Multe dintre ele sunt plasate in  salbaticie si par de poveste. Oamenii din Bacau sunt petrecareti, primitori, frumosi si buni la suflet.

Mancare buna ca la moldoveni mai gasesti in Ardeal, iar moldovencele sunt frumoase si iuti, harnice si bune la suflet.

Tocmai de aceea satele noastre romanesti izolate de lume sunt vizitate cu drag de turistii straini. Internetul face posibila imprietenirea oamenilor aflati la mii de kilometri distanta.

Vin sa ne vada tara tineri si batrani din lumea intreaga. Am vazut oameni de 70-80 de ani pe carari de munte si m-am intrebat ce se intampla cu ei, daca isi pierd viata aici la noi?

Dupa cum exista firme de pompe funebre nonstop Bacau care asigura repatrierea romanilor din statele europene, nu se putea sa nu existe si firme romanesti care sa duca acasa cetatenii lumii care s-au stins la noi acasa.

Legea paritatii este functionala si in plus, firmele de servicii funerare Bacau inscrise pe site-ul dispeceratului 07Funerare dispun de tot ceea ce le trebuie sa pregateasca decedatul celor mai exigenti apartinatori si sa il transporte acolo unde este nevoie cu masini autorizate, curate si dotate cu frig ca decedatul sa reziste atata drum.

O firma de pompe funebre are colaboratori puternici si poate transporta sicriul cu trenul, masina sau avionul acolo unde este asteptat. Pana acolo este cale lunga si echipa de profesionisti munceste cu abnegatie ca apartinatorii sa se linisteasca si sa poata asista la ceremonia finala.

Chemarea pamantului este atat de puternica, incat dupa ce a survenit decesul trebuie actionat rapid asupra trupului neinsufletit sa poata fi manevrat mai usor in vederea toaletarii, imbracat usor si imbalsamat la timp.

Daca firma nu este solicitata sa intervina repede, mai tarziu va fi mai greu de actionat.

Exigentele fata de aspectul defunctului si fata de starea sa au crescut, fiindca firmele de pompe funebre au ridicat standardele, impunand:

-o imagine decenta a celui din sicriu. In prezent, exista cosmetice speciale care fac sa dispara arsurile sau vanataile de pe chip, produse care inlatura paloarea specifica din obraji. Daca aceste servicii si produse exista, de ce sa nu le oferim celor dragi si sa ii facem sa arate acceptabil si in sicriu?

-transport funerar legal si elegant. Mortul nu mai este dus la cimitir oricum si cei care participa la inmormantare nu mai sunt obligati sa mearga zeci de kilometri pe jos in urma carului cu boi. Masina este perfect curata, sicriul sta la loc sigur, coroanele sunt puse si ele in siguranta pe masina. Nimeni nu mai oboseste si nu mai este pus la grea incercare in acest mod. Psihicul apartinatorilor trebuia sa suporte prelungirea chinului tristei ceremonii cu 2-3 ore in trecut.

-livrarea sicriului cu tot ceea ce este necesar si a obiectelor necesare indeplinirii ritualurilor, fara ca familia sa mearga la cumparaturi in starea in care se afla. O persoana care a pierdut pe cineva drag trebuie sa fie menajata, sa fie ajutata sa depaseasca momentul si in acelasi timp sa aiba sufletul impacat ca inmormantarea s-a desfasurat in conditii de maxima decenta.

-organizarea parastaselor sau impartirea unor pachete cu mancare consistente, iar prin aceste gesturi decedatului sa i se aduca respectul cuvenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *