Domeniul constructiilor este unul dintre cele mai importante domenii de activitate. Fara un astfel de domeniu de activitate foarte multe domenii de activitate nu ar putea exista. Fie ca este vorba despre constructii civile sau industriale, domeniul constructiilor este un domeniu de activitate foarte important si in cadrul caruia lucreaza foarte multi oameni. Pentru ca munca depusa in acest domeniu de activitate sa fie cat mai usor de realizat si pentru ca timpii de lucru sa fie cat mai scurti este necesara utilizarea echipamentelor si utilajelor de ultima generatie. Din pacate, unii proprietari de firme de constructii nu inteleg acest lucru motiv pentru care calitatea lucrarilor realizate nu este intotdeauna cea mai buna.

Foreza subtraversare este un dispozitiv care a schimbat radical modul in care se lucreaza in domeniul constructiilor

Dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani a produs schimbari foarte mari si in domeniul constructiilor. Pe piata constructiilor au aparut utilaje si echipamente din ce in ce mai performante fapt care a schimbat foarte mult in bine modul in care se realizeaza in momentul de fata o lucrare de constructie. Foreza subtraversare este unul dintre echipamentele care a produs schimbari foarte mari in procesul de realizare a unei lucrari de constructie. Acest dispozitiv este esential in situatia in care trebuie realizat un tunel subteran pentru a baga tevi sau cabluri. De multe ori se intampla ca tunelul subteran care trebuie realizat sa treaca pe sub carosabil, printr-o gradina sau chiar sub o cale ferata. Cu alte cuvinte, se intampla de multe ori ca realizarea unui tunel subteran sa necesite un efort destul de mare. O astfel de situatie si-a gasit rezolvarea cu ajutorul forezei subtraversare. Acest dispozitiv este utilizat din ce in ce mai mult in domeniul constructiilor pentru ca ofera foarte multe avantaje. Cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea unui astfel de echipament este faptul ca pot fi realizate tuneluri subterane si in cele mai dificile locatii. Realizarea unui tunel sub o cale ferata, printr-un rau sau sub un drum foarte intens circulat nu mai este o problema in momentul de fata pentru ca exista foreza subtraversare. Aceasta este utilizata pentru a realiza tunelul subteran fara a produce deteriorarea infrastructurii sau fara a fi necesara saparea manuala a tunelului. Este o metoda revolutionara care rezolva foarte multe probleme din domeniul constructiilor. Avand in vedere avantajele oferite de catre utilizarea unui astfel de echipament nu este de mirare de ce acesta este utilizat din ce in ce mai des de catre firmele de constructii.

De ce utilizarea forezei subtraversare este cea mai eficienta metoda pentru realizarea unui tunel subteran?

Foreza subtraversare este unul dintre echipamentele utiilizate in domeniul constructiilor care a schimbat radical modul in care se lucreaza in acest domeniu de activitate. De asemenea, a rezolvat foarte multe situatii care la prima vedere pareau nerezolvabile. Principalele avantaje oferite de catre utilizarea forezei subtraversare sunt urmatoarele:

  • Realizarea tunelului subteran fara a fi necesara deteriorarea infrastructurii. Acesta este cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea acestui echipament. Datorita acestui avantaj se rezolva foarte multe probleme care veneau la pachet cu realizarea santurilor. Utilizand un astfel de utilaj nu mai este necesara oprirea circulatiei. Asta in cazul in care santul traversa un drum.
  • Dispare efortul fizic care trebuie depus pentru efectuarea santului. Persoanele care lucreaza in constructii stiu cat de obositor este sa lucrezi la realizarea unui sant. Utilizand o foreza subtraversare nu mai este necesara depunerea unui efort fizic pentru realizarea santului. De acest lucru se ocupa foreza subtraversare intr-un timp foarte scurt.
  • Nu exista riscul ca pamantul sa se surpe. Din pacate, exista multe cazuri in care pamantul s-a surpat si a cazut peste muncitorii aflati in interiorul santului pentru a lucra. O astfel de situatie nu se poate intampla in cazul in care este utilizata foreza subtraversare. Aceasta realizeaza tunelul subteran fara a provoca deteriorarea pamantului si implicit surparea acestuia.
  • Este o modalitate mult mai rapida pentru realizarea tunelului subteran. Acest avantaj este foarte important pentru ca timpul este o resursa foarte importanta, mai ales in domeniul constructiilor. Cu cat se construieste mai repede cu atat mai repede se castiga bani.
  • Realizarea santului se face intr-un mod mult mai precis in cazul in care se utilizeaza foreza subtraversare. Nu sunt putine cazurile in care muncitorii nu au reusit din prima incercare sa realizeze un sant care are un traseu bine definit motiv pentru care a mai fost necesara o noua interventie. O astfel de situatie nu are loc in cazul in care este utilizata foreza subtraversare pentru ca acest echipament foreaza precis.
  • Durata de utilizare foarte mare. Foreza subtraversare este unul dintre utilajele de constructii care are o durata de utilizare foarte mare. Acest fapt face ca achizitionarea unui astfel de utilaj sa fie o idee foarte buna din punct de vedere financiar. Asta in cazul in care detii o firma de constructii.

Concluzii

Foreza subtraversare este unul dintre utilajele care nu ar trebui sa lipseasca din inventarul cu utilaje al unei societati de constructii care doreste sa ofere cele mai profesioniste servicii si care respecta clientii. Un astfel de utilaj ajuta la realizarea santurilor fara a deteriora infrastructura, opri circulatia sau a deteriora fauna si ecosistemul. De asemenea, ofera rapiditate in executie si un necesar de efort fizic foarte scazut. Cu alte cuvinte, este cea mai buna solutie pentru crearea santurilor, care exista in momentul de fata pe piata de profil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *