Orice specialist ce activeaza in industrie cunoaste si este constient de importanta motoarelor electrice. Aceste motoare sunt indispensabile chiar si in viata de zi cu zi, asa ca este imposibil sa nu fi auzit vreodata, macar in treacat, de importanta motoarelor electrice. Motoarele electrice reprezinta o componenta destul de complexa din ciclul de lucru de viata si de productie a unui produs, cat si din functionarea unor procese. Astfel, in functie de specificul unei activitati, pot fi necesare unul sau mai multe tipuri de motoare electrice. Alegerea unui motor electric depinde de tipul procesului, de specificul instalatiilor si a ciclurilor de productie sau de caracteristicile alimentarii. Marimea poate fi de asemenea un criteriu de luat in considerare. De regula, un motor electric de o dimensiune si cu o putere mai mare, poate fi utilizat o perioada mai indelungata si cu o eficienta mai mare. Insa acest lucru nu este pur valabil, deseori fiind extrem de necesar sa existe un echilibru perfect sau aproape perfect intre numarul de duratii, energia furnizata, puterea de alimentare etc.

Astfel, in functie de specificul procesului, al instalatiei si al caracteristicilor pe care le are un motor electric, acestea pot fi clasificate dupa mai multe aspecte. Iata cele mai importante categorii de motoare si destinatia acestora.

  • Motoare electrice de tip industrial general

Pentru majoritatea proceselor de lucru si al aplicatiilor universale din industrie pot fi utilizate astfel de motoare electrice cu frana. Aceste motoare electrice oferite de compania specializata Bmes Romania suunt disponibile in diferite variante, in functie de puterea si turatia necesara. Exista de asemenea motoare electrice ce ofera fiabilitate beneficiarilor, cu posibilitatea de a cupla frana separat si a a o monta in pozitiile cele mai potrivite astfel incat sa ofere confort maxim si eficacitate sporita in procesul de lucru.

  • Motoarele electrice pentru diferite aplicatii industriale profesionale

Unele instalatii functioneaza doar in regim special, astfel ca si motorul trebuie ales in functie de specificul acestora. Aceste instalatii si procese nu doar ca nu functioneaza corespunzator in cazul alegerii si a utilizarii unor motoare electrice alese la intamplare sau in mod incorect, insa pot afecta extrem de grav procesul in sine, respectiv masinariile de lucru, ceea ce e foarte neplacut din punct de vedere psihologic si material.

La capitolul motoare electrice cu destinatii specializate pe tipul procesului si al instalatiilor se afla motoarele monofazate, acele motoare care actioneaza intr-o singura faza, dar si motoarele electrice trifazate. Motoarele electrice monofazate pot lucra in acelasi mod si cu aceeasi eficienta ca si motoarele electrice trifazate, diferenta facand-o ciclul necesar rularii echipamentelor specifice.

Totodata exista o serie de motoare electrice cu adevarat speciale, ideale ca alternativa in cazul unor instalatii industriale mult prea vechi si a caror similitudine in prezent este de negasit. Acestea sunt reprezentate de clasa motoarelor cu rotor in scurcircuit sau bobinat si care permit utilizarea in diferite aplicatii. Spre exemplu, ele pot fi utilizate in domeniile unde instalatiile impun un regim continuu de utilizare (industriile cu ciclu de productie continuu, in mai multe schimburi sau care necesita functionarea in permanenta a utilajelor/instalatiilor), in instalatiile unde procesul se desfasoara cu temperaturi foarte ridicate sau scazute (deci motorul necesita a avea niste proprietati speciale, cat si piese rezistente la aceste regimuri termice) sau in domenii unde riscul de coroziune impus este foarte ridicat.

  • Motoare industriale antiex

Daca mediul de lucru este unul cu risc ridicat si impune conditii si echipamente speciale, cum sunt domeniile ce pot avea risc de explozie, cea mai buna recomandare sunt aceste motoare electrice antiex. Aceste motoare electrice sunt concepute din materiale speciale, astfel incat acestea sa reduca semnificativ riscul ca motorul sa fie supus unei astfel de intamplari neplacute ce poate afecta intreg profilul de activitate. Orice companie trebuie sa-si ia metodele de precautie necesare si cuvenite pentru profilul specific de activitate. Si iata, ca alegerea motorului este foarte importanta.

  • Alte echipamente industriale

Pe langa toate aceste tipuri de motoare electrice mai exista si alte tipuri de motoare precum: motoare cu curent continuu, motoare cu diferite turatii sau motoare personalizabile, care immpart motoarele electrice speciale (de exemplu), in diferite tipuri de motoare cu caracteristicile potrivite mediului de lucru. Acestora li se alatura si o serie de alte echipamente industriale, precum si accesorii, respectiv piese de schimb, care pot fi regasite pe site-ul celor de la Bmes.ro .

Bmes Romania este producatorul exclusiv si de top, cu o vasta recunoastere in domeniu, pe piata romaneasca, ce ofera numai motoare electrice si echipamente industriale, respectiv accesorii conexe, necesare oricarei activitati de tip industrial.

Printre accesoriile si echipamentele auxiliare furnizate de catre acest producator enumeram urmatoarele:

– vibratoarele industriale – aceste echipamente pot fi utilizate in domeniul agricol, industria alimentara, industria de constructii sau la producerea de materiale si materii prime grele; la baza functionarii vibratoarelor industriale se afla fortele centrifugale care au capacitatea de a “lovi” materia prima de peretii vasului si de a separa preparatele finite in forma dorita (spre exemplu, in industria cimentului, pentru a pastra consistenta si pentru realizarea unei formule corecte la realizarea placilor betonate)

– reductoarele – o alta parte extrem de importanta de echipamente utilizate in industrie si care pot fi de mai multe tipuri, conform necesitatilor; reductoarele pot fi melcate, rotunde sau patrate, ortogonale sau planetare;

– convertizoare industriale – aceste echipamente au rolul de a echilibra regimul de functionare solicitat de catre una sau mai multe instalatii de profil. Astfel, ele pot fi cuplate la diferite echipamente din cele mentionate anterior, astfel incat activitatea de productie sa se desfasoare la normele necesare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *