Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în România, a început să testeze alternative la paiele de plastic în șapte dintre restaurantele sale din România. Această acțiune face parte din angajamentul McDonald’s de a îmbunătăți în permanență sustenabilitatea ambalajelor sale cu scopul ca 100% dintre acestea să fie produse din surse regenerabile, reciclate sau certificate până în 2025. Astfel, în patru dintre restaurantele din București, McDonald’s le oferă clienților paie doar la cerere, iar  în alte trei restaurante a introdus paie de hârtie.

„Interesul față de mediul înconjurător a crescut și în rândul românilor care, conform unui studiu recent IPSOS, sunt tot mai interesați de gestiunea deșeurilor,” a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.  „Și noi, la McDonald’s, împărțim acest interes și ne dorim să identificăm cele mai bune soluții alternative la accesoriile de plastic pe care le folosim în prezent în restaurantele noastre. Începem cu un proiect pilot care se va încheia la finalul anului, după care, în funcție de rezultatele obținute și de feedback-ul clienților, vom alege cea mai bună soluție.”

McDonald’s își dorește să susțină procesul și să influențeze pozitiv obiceiurile de reciclare ale consumatorilor. Compania s-a angajat să găsească soluții alternative la ambalajele de plastic la nivel global și a luat deja măsuri în acest sens.. În anumite restaurante din lume, compania testează alternative precum paie de hârtie, paie oferite exclusiv la cererea clienților sau capace pentru băuturi care nu necesită paie. Aceste proiecte pilot au ca scop identificarea celor mai bune alternative la plastic având în vedere criterii precum reacția consumatorilor și efectele asupra mediului înconjurător.

Până la finalul anului, clienții McDonald’s vor primi paie exclusiv la cerere în restaurantele de la America House, Park Lake Mall, Berceni Selgros și Ploiești Nord și paie de hârtie în restaurantele Barbu Văcărescu, Plaza Mall și Piața Romană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *