Cum au primit telefonul din Romania cu datele de contact al decedatului de care trebuia sa se ocupe, echipa din Italia s-a pus in miscare rapid. Sarcinile au fost impartite riguros, fiindca fiecare s-a specializat pe un segment anume ca totul sa fie ireprosabil si transport decedati Italia sa se faca legal sau ca la carte.

De la simpla preluare a fiecarul caz in parte, pana la plecarea masinii cu cele doua sicrie pus unul in celalalt si corpul defunctului in ele este o munca gigantica.
Mai intai, membrul echipei insarcinat cu completarea dosarului de repatriere alearga dupa actele necesare la institutiile statului Italian.
Se ocupa de acest lucru de zeci de ani si a invatat si limba italiana, asa ca se descurca sa scrie o cerere, sa completeze un formular, sa traduca un act, daca i se cere acest lucru.
Un apartinator nu ar reusi sa scoata toate actele intr-un timp atat de scurt, deoarece:

-nu stie componenta dosarului de repatriere
-nu stie limba italiana
-nu stie ordinea in care se scot actele si de unde.

Este obligatoriu ca orice transport decedati Italia sa fie insotit de: pasaport funerar international, certificate de deces si adeverinta de conservare sau de imbalsamare.
O alta echipa se ocupa de pregatirea decedatului si manipularea acestuia si a sicrielor de cate ori este nevoie de acest lucru. Oamenii acestia merita toata pretuirea, fiindca nu este deloc comod sa pui mana pe un trup rece ca gheata, rigid, sa faci fata superstitiilor care circula pe aceste teme!
Sigur ca oamenii dispun de echipamente de protectie si de aparatura menite sa usureze aceasta activitate dificila, dar tot este nevoie de curaj si de pricepere pentru a duce la indeplinire o sarcina atat de dificila.

In aceasta etapa, decedatul este spalat cu atentie, parul sau este tuns si pieptanat, unghiile taiate si ele. Injectia de conservare facuta de catre profesionisti cu cele mai eficiente substante asigura un efect de cel putin 10 zile. Tot aici se cuvine sa subliniem faptul ca, daca familia doreste cosmetizarea chipului defunctului in vederea reconstituirii imaginii din timpul vietii, acest lucru este posibil. Nu conteaza ca este sigilat capacul sicriului. Exista apartinatori perfectionisti care doresc ca decedatul sa arate foarte bine. Toate religiile din tara noastra pun accent pe aspectul decedatului la inmormantare, fiindca:

1. Ortodocsii considera ca dupa deces oamenii ajung in Rai, sa stea alaturi de sfinti. Cum ar putea un om care nu arata impecabil sa stea la masa sfintilor?
2. Protestantii cred in invierea. Oamenii care vor iesi din morminte trebuie sa arate impecabil de asemenea.

Dupa ce decedatul este gata, i se aleg cele doua sicrie pe masura, cu accesoriile specifice. Si aici trebuie munca si atentie, fiindca sicriul de zinc se fixeaza in sicriul din lemn masiv si ambele sunt stantate sa se demonstreze faptul ca s-au respectat dimensiunile standard.
Nimic nu este usor in cazul unei repatrieri decedati Italia si totul trebuie facut conform legislatiei, fiindca o abatere minora poate intarzia transportul funerar.
Evident ca si cele doua sicrie, la care se adauga si capacul, fiindca sunt sigilate inainte de plecare si greutatea decedatului, sunt greu de manipulate.
Aducerea in tara a defunctului nu se face cu orice masina! Masina funerara trebuie sa fie autorizata pentru un asftel de transport dificil, fiindca in prezent, cei vii dovedesc maxim respect fata de defunctii lor.

Italia impune urmatoarele in cazul repatrierii:

1. Repatrierea sa fie asigurata de o firma de pompe funebre de prestigiu, fiindca apartinatorii nu stiu ce au de facut si nici nu dispun de masinile si echipamentele necesare.
2. Dosarul de repatriere sa fie complet. In pasaportul funerar international se trec si punctele vamale prin care se deruleaza traseul funerar.
3. Nu se admite plecarea din tara a sicriului intr-un alt mijloc de transport decat in masina funerara autorizata, care este prevazuta cu temperaturi scazute si loc special pentru asezarea sicriului. Sicriul nu cade, nu se rastoarna, fiind asigurat in masina respectiva.

Un traseu funerar mai lung impune prezenta unei echipe formate din doi soferi care conduc pe rand si responsabil ca totul sa decurga conform planului.
Asa se face un transport funerar legal din Italia si analizand toate aspectele ne dam seama ca numai o firma de pompe funebre il poate efectua.
Si pentru apartinatori este foarte bine sa se apeleze la firmele de pompe funebre, fiindca pretul nu este exagerat de mare si firma actioneaza complet, incat familia decedatului nu trebuie sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul.

Rudele decedatului nu au nicio grija, iar in acest mod au timp sa se gandeasca profund la despartire si la modul in care viata lor se va schimba dupa disparitia persoanei dragi.
Fara firmele de pompe funebre, multi dintre decedatii romani ar fi fost inmormantati sau incinerati in afara, desi dorul de tara i-a chinuit din timpul vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *