Eram copil, cand ma strecuram tip-til printre castraveti si ii culegeam de pe lujer pe cei abia iesiti. Sa spun cinstit, nici nu ii mai spalam, ci ii stergeam pe hainute sau in mana si infigeam dintii in ei.
Ah, ce senzatie de racoare simteam atunci, oricat eram de insetata! Nu pot uita seva aceea dulce, cum nu pot uita seva de mesteacam.
Ce placere sa culegi rosiile mari si carnoase, vinetele lunguiete, castravetii, dovleceii si pastaile!

Carnea vegetala este sanatoasa, nu ingrasa, asigura necesarul organismului de vitamine si substante hranitoare si nu elibereaza grasimea care sa se depuna pe peretii vaselor de sange.
Multi spun ca prin fierbere se pierd o multime de substante benefice organismului, dar sunt fructe si legume, care pot fi consumate crude, fara sa fie fierte sau prajite.
Ce bine ar fi sa ne invatam copiii sa spele tot ce iau din gradina (cand eram eu copil nu exista atata poluare) si sa inlocuiasca bomboanele cu morcov crud sau caise, ciocolata cu o rosie, nuga cu un ardei!

In felul acesta si-ar proteja si organismul si dintii. Intr-un ardei, intr-o rosie sta tot ce au pamantul si soarele mai bun.
Pulpa aceea moale si zemoasa este dorita de multi, dar noi o putem avea acasa, proaspat culeasa. Ceea ce vedeti pe tarabe nu se compara cu ce avem in gradina. Ganditi-va ca produsele acelea au stat in soare, la marginea tarlalei un timp, pana au fost preluate de camioane si aduse la piata sau in supermarketuri. Fiindca nu au fost vandute imediat, au mai ramas in ladite 2-3 zile. Contactul cu tija si prin ea, cu solul, a incetat demult, prin urmare leguma culeasa nu mai este la fel de buna, cum este cea culeasa si mancata pe loc.


Ca planta sa creasca, sa infloreasca si sa rodeasca ea are nevoie de: un pamant bun, apa, soare si ingrasaminte hidrosolubile plus substante care sa o apere de raufacatori. Ea este atacata de raufacatori, cum iese din pamant. Sunt gandaci care reteaza radacinile, altii care se asaza pe frunze si le ciuruiesc, insecte care inteapa floarea, iar acesta pica si vietati care musca si ele cu pofta din fructul carnos.
Esenzi.ro te ajuta sa ai grija de izvoarele tale de sanatate, prin produsele pe care le are in stoc si pe care ti le livreaza dupa trei zile de la plasarea comenzii online.
De ce ingrasaminte solubile si nu ingrasamant natural sau solid?

1.Fiindca pot fi distribuite uniform, exact cum are nevoie planta. Balegarul care se concentreaza numai intr-un loc arde.
2. Ingrasamintele prezentate mai sus au rol multiplu in viata plantelor: de hranire, de sustinere si intarire, de grabire a coacerii fructelor, de asigurarea unui aspect perfect al legumelor si fructelor.
Nu-i asa ca ai fi linistit sa stii ca ingrasi pamantul asigurandu-i plantei nutrientii de care are nevoie, dar ii intaresti si florile?
Este dezolant sa vezi ca abia au aparut florile si pica fara sa fie polenizate, iar tu ai muncit degeaba. Acest lucru nu se va mai intampla cu ingrasaminte hidrosolubile.

Ingrasamintele oferite plantelor au acelasi efect salvator ca erbicidele si pesticidele. Toate vegheaza la dezvoltarea armonioasa a plantelor si la dezvoltarea roadelor, care ne intereseaza.
Fara erbicide, buruiana ii fura plantei noastre de la care asteptam roade bogate hrana, apa si lumina. Daca nu aplicam la timp fungicidele, mana carbonizeaza totul si rapanul se extinde.
Tot ce avem nevoie pentru a avea in gradina rosii, vinete, ardei, praz, cartofi si dovlecei, se afla pe site-ul magazinului Esenzi.ro.


Pentru cumparaturi, nu ne cere nimani sa iesim din casa pe caldura asta, ci este suficient sa stam la umbra si la racoare cu o limonada cu gheata in mana si sa umplem cosul electronic. In acest magazin se negociaza, mai ales daca avem nevoie de cantitati mari de ingrasaminte hidrosolubile, de pesticide sau erbicide. Au aici si niste seminte senzationale, pline si rezistente, pe care vi le recomand.
Ele va asigura o gradina plina de soiuri de ardei rezistente la canicula si factori de stres (si plantele sufera efectele stresului ca orice organism viu), pastai lungi, fragede si carnoase, care nu fac ate nici la maturizare.
Investiti in gradinile voastre, fiindca sunt oaze de hrana sanatoasa si de frumusete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *