Vine vara si vine vremea concediilor. Desi unii isi fac din timp planuri si rezervari pentru vacanta de vara, sunt persoane care inca nu s-au hotarat unde isi doresc sa mearga. Multi romani aleg clasicele destinatii de vacanta: litoralul ori statiunile montane. Nu este nimic gresit in asta. Pana la urma sunt locuri frumoase, unde poti gasi tot ce iti doresti: distractie, odihna, mancare buna, peisaje frumoase sau valuri inspumate. Altii isi aleg concediile in toamna, pentru ca jobul lor presupune activitate intensa pe timpul verii. Ori aleg destinatii montane, ori aleg sa mearga in tari precum Turcia sau insule insorite. Insa, paraca anul acesta ai dori altceva.

Parca anul acesta vrei sa iesi din tipare si sa vezi ceva inedit, un loc in care ajungi odata in viata si care iti va oferi amintiri pe care sa le povestesti si nepotilor tai. Sunt multe locatii pe glob care te-ar putea interesa. Unele sunt accesibile, altele mai putin accesibile. De exemplu, ce zici de Nepal si muntii Himalaya? Nu-i asa ca suna bine? Desigur, la prima vedere pare dificil si foarte costisitor, insa afla ca lucrurile nu sunt atat de complicate. Poti sa pleci in aceasta vara si sa vizitezi Everest Base Camp, Himalaya, Nepal cu ajutorul echipei de la Oxigen Tour. Cum? Cu circuitul organizat de aceasta agentie vei avea parte de o experienta inedita. Despre ce este vorba, mai pe larg.

Everest Base Camp este cel mai cunoscut trek din lume.De multi este considerat si cel mai frumos. Este tabara de pe cel mai inalt vraf si vei avea ocazia de a cunoaste oameni care traiesc la altitudini de 2500 m pana la 4000 m. Este ceva impresionant, de vis. Calatoria dureaza 17 zile si se va desfasura astfel:

Ziua 1- Se va ajunge in Kathmandu, capitala Nepalului. Este un oras impresionant prin diversitatea si misterul care il invaluie. Dupa ce se va ajunge la hotel si se va face cazarea, impreuna cu echipa se vor vizita obiectivele turistice din piata Durbar si, desigur, shopping in magazinele de suveniruri. Seara se va petrece la hotel unde se va degusta mancare autohtona si unde se va socializa.

Ziua 2 – Va fi dedicata tot capitalei Nepalului. Obiectivul turistic al acestei zile va fi “Templul Maimutelor” unde vei descoperi multe lucruri despre spiritualitatea hinduista si budista. Se va mai vizita si Stupa Boudhanath, cunoscuta ca fiind una din cele mai mari din lume. De asemenea, se va vizita si complexul Templului Pashupatinath.

Ziua 3 – Se va zbura catre Lukla si de aici va incepe adevarata aventura. Din avion se vor putea admira peisajele nemaintalnite in Europa cu munti impunatori, dealuri, vai si multe alte forme de relief impresionante.

Ziua 4 – Va incepe trekking-ul catre Namache Bazaar. Aventura te va purta de-a lungul raului Dudh Koshi. In final se va ajunge in satul Namache Bazaar. Aici vei descoperi multe lucruri autentice si povesti locale.

Ziua 5 – In aceasta zi se va poposi in acelasi sat Namache Bazaar. Asta deoarece turistii trebuie sa se obisnuiasca cu atmosfera si cu altitudinile ridicate. Te vei integra in peisajul mistic alaturi de serpasii locali. Vei vedea varfuri muntoase maiestuoase precum Ama Dablam, Nuptse, Lhoste si Everest.

Ziua 6 – Este ziua in care se va incepe trekkingul spre Tengboche. Mai intai se va merge spre Phunke Tenga, locul in care te pregatesti spre drumul abrupt spre Tengboche. Aici se pot vedea: vechea manastire renumita pentru celebrarea festivalului Mani Rimdu, statuia imensa a lui Buddha, picturile murale si te poti deconecta ascultand rugaciunile si cantarile calugarilor budisti.

Ziua 7- Se va face trekking catre Dingboche cu alte obiective turistice extraordinar de frumoase. Vei ajunge la 4350 m altitudine.

Ziua 8- Se va petrece in aceeasi locatie si se vor face drumetii scurte.

Ziua 9 – Se va face trekking spre Lobuche, la o altitudine de 4910m. Desigur, aclimatizarea va fi mai dificila, insa nu trebuie sa iti faci griji. Echipa de la Oxigen va fi mereu alaturi.

Ziua 10 – Va insemna apogeul calatoriei atunci cand se va ajunge pe Everest Base Camp, adica la 5364 m. Aici vei avea o priveliste minunata si vei ramane cu amintiri de vis. Este ceva ce se vede odata in viata si doar privilegiatii pot sa povesteasca despre o asemenea experienta.

Acum au mai ramas in 7 zile. Nu te gandi ca nu se va intampla nimic. Oxigentour iti pregateste trasee incitante si plimbari spectaculoase si in cele 7 zile ramase. Ramane sa descoperi ceea ce sa va mai intampla plecand in aceasta calatorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *