Gata! V-ați schimbat anvelopele și acum este momentul să vă depozitați cauciucurile de iarnă undeva în siguranță astfel încât să le puteți pune înapoi pe mașină când va veni vremea. Dar unde și cum, asta este altă discuție.

Mulți consideră că boxa de la subsol este cea mai bună alegere. Din punct de vedere financiar, așa este. Nu vă costă nimic, sunt la îndemână, și nu deranjează pe nimeni. Balconul, în schimb, este deja o soluție greșită mai ales când vine vorba despre anvelopele de iarnă.

Soarele și temperaturile ridicate vor afecta materialele din care sunt făcute pneurile. Astfel, s-ar putea să aveți neplăcuta surpriză ca atunci când veți dori să le puneți înapoi pe mașină, pneurile să prezinte crăpături și fisuri. Moment în care vor fi numai bune de aruncat, pentru că nu mai pot asigura o exploatare în siguranță.

Depozitarea în siguranță a anvelopelor ar trebui să înceapă de la sacii pe care-i folosiți. La prima vedere, sacii de plastic reprezintă cea mai bună opțiune. Au avantajul unui preț scăzut și, oricum, iarna următoare veți folosi alții. Totuși, poate ar fi bine să luați în considerare husele din materiale textile concepute special pentru anvelope, și care pot fi refolosite.

Înainte de a pune anvelopele în depozit, spălați bine atât jantele cât și pneurile. Cu această ocazie verificați integritatea cauciucului. Ar fi neplăcut ca din cauza unui cui sau holșurub pe lângă care se pierde lent presiune de aer, să vă treziți în iarna următoare că aveți o pană, mai ales dacă schimbați roțile acasă, în garaj. Puteți folosi și soluții de întreținere a anvelopelor. Lăsați-le să se usuce înainte să le băgați în saci sau în huse. Nu în ultimul rând, marcați clar care anvelopă sau roată a fost montată unde pe mașină, astfel: DF (dreapta-față) SF (stânga-față), DS (dreapta-spate) și SS (stânga-spate). Această procedură vă va ajuta foarte mult pentru rotația anvelopelor, necesară la fiecare schimbare, pentru o uzură uniformă.

Depozitarea anvelopelor se face diferit dacă sunt sau nu montate pe jante. Astfel, dacă depozitați roțile cu totul, acestea pot fi așezate una peste alta în poziție culcată. O soluție și mai bună ar fi dacă ați putea monta pe perete suporți care să susțină roțile direct de găurile pentru prezoane. A treia soluție ar fi să le atârnați de tavan, cu chingi. Este o soluție care poate părea mai puțin convenabilă, dar are multiple avantaje.

Dacă depozitați doar anvelopele, acestea se pot pune doar în picioare, în niciun caz culcate. Dacă se depozitează în poziție orizontală, pneurile vor suferi deformări în structura carcaselor care le va putea face inutilizabile în iarna următoare.

Depozitarea la un hotel de anvelope, cum au cei de la Anvelope.ro, este o altă soluție la care apelează din ce în ce mai multe persoane. Întreținerea anvelopelor de iarnă este esențială pentru a le putea folosi pentru o mai lungă perioadă de timp. Cu un set de cauciucuri folosite corespunzător puteți parcurge kilometrii doriți fără fel de fel de probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *