În cadrul MWC23 din Barcelona, Huawei și Zain KSA, principalul operator de telecomunicații din Arabia Saudită, au semnat un Memorandum de înțelegere (MoU) de cooperare strategică pentru proiectul comun de inovare „5.5G City”. Memorandumul a fost semnat la MWC23 desfășurat la Barcelona între 27 februarie și 2 martie.
Conform acestui memorandum, părțile vor colabora pentru a promova inovația tehnologică pentru dezvoltarea 5.5G și pentru a extinde ofertele pentru clienții individuali, enterprise și guvernamentali. În plus, vor consolida infrastructura digitală și vor construi în premieră o rețea globală 5.5G, oferind un motor puternic pentru atingerea obiectivelor naționale de digitalizare prezentate în programul Saudi Vision 2030.

Zain KSA și Huawei vor colabora pentru a stimula inovația tehnologică, pentru a îmbunătăți experiența de utilizare și a dezvolta noi cazuri de utilizare. Colaborarea își propune să ofere o experiență gigabit perfectă atât în scenarii de interior, cât și în exterior, prin implementarea la scară largă a inovației MetaAAU, carrier aggregation 5G, și a soluțiilor digitale LampSite pentru interior. În plus, vor fi luate inițiative pentru a îmbunătăți performanța rețelelor Massive MIMO și pentru a dezvolta capabilitățile de operare și optimizare a rețelelor autonome end-to-end. Părțile vor dezvolta și noi cazuri de utilizare pentru Internetul lucrurilor (IoT), precum și soluții de rețea privată. Nu în ultimul rând, parteneriatul va explora cooperarea inovatoare în materie de locații ultra-compacte, soluții de energie verde și altele.

Ing. Abdulrahman Al-Mufadda, Chief Technology Officer, Zain KSA, a precizat: „Angajamentul nostru de a susține transformarea digitală în Regat a devenit posibil prin combinarea investițiilor în tehnologie inovatoare, cu soluții digitale de pionierat în mai multe domenii precum cloud computing, fintech, suport pentru afaceri și tehnologii cu drone. Zain KSA își propune să încurajeze societatea digitală și să sprijine tranziția către o economie digitală, conform programului Saudi Vision 2030 și strategiei de transformare digitală a Regatului. Prin parteneriatul cu liderii globali TIC, inclusiv cu Huawei, ne angajăm să îmbunătățim rețeaua end-to-end a Zain KSA prin inovația noastră comună privind tehnologia 5G-Advanced și prin incubarea unei game de servicii verticale pentru digitalizarea industriei.”

Ritchie Peng, președinte Huawei 5G Product Line, a declarat: „Ne angajăm să le oferim operatorilor produse și soluții de vârf și să îi ajutăm să construiască rețele mobile de înaltă calitate prin inovații tehnice permanente. Suntem încântați să lucrăm cu Zain KSA la proiectul 5.5G City și sperăm că această cooperare va permite produselor și soluțiilor noastre inovatoare să creeze valoare comercială și socială. Viziunea noastră este să sprijinim Zain KSA să construiască rețele 5G mai bune și, mai mult decât atât, să conducă infrastructura digitală.”

Despre Huawei
Huawei este un furnizor de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii în telecomunicații și în cel al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem tehnologia digitală la fiecare persoană, în casă sau organizație, pentru o lume inteligentă și conectată.

La Huawei, inovația pornește de la nevoile clienților. Facem investiții masive în cercetare, concentrându-ne asupra inovațiilor de ruptură în tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajați și derulăm operațiuni în mai mult de 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de propriii angajați.

Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a menține competitivitatea și siguranța rețelelor pentru întreg portofoliul de produse, soluții și servicii end-to-end. Prin colaborare deschisă cu partenerii de ecosistem, creăm valoare pentru clienți, îmbunătățind experiența consumatorilor și inspirând organizații de toate mărimile să inoveze. Huawei Technologies SRL și-a început operațiunile în România în anul 2003, unde are peste 2.300 de angajați și a dezvoltat colaborări cu toți marii operatori de telecomunicații. Pentru detalii, vizitați www.huawei.com/ro sau urmăriți-ne pe Facebook Huawei Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *