București, 23 decembrie 2022

Platforma educațională gratuită notebune.ro, dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor naționale, a primit omologare ca mijloc de învățământ din partea Ministerului Educației în vederea utilizării resurselor si materialelor didactice pentru disciplina Limba și literatura română (nivel gimnazial și liceal) prin rezoluția numărul 32.793/I/II/7.12.2022.

Platforma de tip e-learning, lansată în anul 2022, a adunat în primele trei luni peste 400.000 vizite, sute de comentarii din partea elevilor, profesorilor, părinților și milioane de reacții pe conturile de Social Media.

note-bune

Alături de mentori bine pregățiți, echipa #NoteBune le propune utilizatorilor o serie de lecții online realizate în conformitate cu Programa școlară. Elevii pot parcurge materia în doar câteva ore cu ajutorul lecțiilor video, a fișelor recapitulative și a testelor online. În plus, echipa a realizat și materiale conexe pe conturile de Social Media menite să completeze explicațiile de pe platformă și din manual, fără a duplica materia, într-un mod creativ, pornind de la experiențele de viață ale elevilor cărora li se adresează.

„Materialele didactice respectă criteriile de conformitate din Metodologia-cadru” și pot fi folosite atât de elevii de gimnaziu, cât și de elevii din ciclul liceal. Temele detaliate pentru ciclul gimnazial sunt: Textul liric, Jurnal, scrisoare, e-mail, Compară textele, Scriem corect, Personajul literar, Textul dramatic, Textul nonliterar, Rezumatul, Cuvântul în comunicare, Tipare textuale. În același timp, pe platformă elevii de liceu pot găsi clipuri în care sunt explicate teme precum Textul dramatic, Textul argumentativ, Textul liric, Textul narativ, Perspectiva narativă, Caracterizarea unui personaj, detalii despre cum să rezolve subiectele I, II, III de examen, cu exemple din textele literare studiate, în funcție de cerințele și baremele de corectare de la bacalaureat.

„Această recunoaștere oficială ne onorează și ne confirmă calitatea resurselor pe care le-am realizat. Pe lângă rigoarea baremelor de corectare am reușit să le oferim elevilor și o abordare nouă a disciplinei de studiu. Reacțiile uimitoare ale elevilor ne motivează să continuăm: peste 600K TikTok, peste 700K vizite pe site până în acest moment, sute de comentarii pozitive și o comunitate unită de profesori și părinți” spune Măriuca Mihăilescu, coordonatorul proiectului.

Echipa #NoteBune se pregătește să lanseze o serie nouă de clipuri educaționale care să susțină învățarea elevilor și la alte discipline de studiu, în pregătirea evaluarilor naționale din anul 2023.

Proiectul face parte din programul 1000 Dreams al Huawei România, a cărui misiune este să îi ofere fiecărui copil șanse egale la educație folosind tehnologia.

Instagram: https://www.instagram.com/note_bune

TikTok: https://www.tiktok.com/@note_bune

Facebook: https://www.facebook.com/notebune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *