Indiferent de anotimp este necesar să-ți păstrezi mașina în cea mai bună stare funcționare. Pentru asigurarea unei vieți îndelungate a propriului autoturism, dar și pentru performanțe maxime, trebuie să efectuezi revizia periodică, verificarea stării acesteia la intervale regulate și prezentarea la un service autorizat în cazul de constatare a unor semne ale defectării unor componente.

Fiecare mașină se uzează cu timpul, dar poți prelungi durata de viață a autoturismului tău pentru ca tu să te bucuri cât mai mult de ea, reușind astfel să economisești bani. Cum? Prin atenția pe care trebuie să i-o acorzi.

 

           Iată ce trebuie să faci pentru a păstra mașina în cea mai bună formă, atât din punct de vedere al performanței, uzurii, cât și al aspectului.

  1. Completează cu ulei. Înainte de a menționa necesitatea de a schimba uleiul și filtrele la un anumit interval, îți recomandăm să verifici din când în uleiul în jojă. Nu aștepta până va apărea în bord martorul galben care îți indică faptul că nu mai este ulei, ci verifică și completează tu dacă nivelul este sub minim sau adresează-te unui service autorizat.
  2. Fă schimbul de ulei atunci când este necesar la un service autorizat. În funcție de mașina pe care o deții, acest lucru se realizează la un anumit interval sau la un număr de kilometri, dar previne acest lucru prin verificări periodice. Este foarte important să asiguri schimbarea uleiului și a filtrelor necesare pentru ca motorul să funcționeze la parametri normali.
  3. Revizia periodică este absolut necesară. Și aici nu ne referim la revizia obligatorie care se efectuează la un număr de ani, în funcție de vechimea autoturismului, ci la revizia pe care o poți face pentru a detecta din timp eventualele probleme. Este precum acel set de analize pe care noi, oamenii, îl facem (sau ar trebui) periodic pentru a știi cum stăm cu starea de sănătate.
  4. Alege piese de calitate dacă este nevoie să schimbi anumite componente ale mașinii. Este foarte important acest aspect. Calitatea este recomandată indiferent despre ce vorbim. Fie că sunt piesele unei mașini sau orice alt domeniu.
  5. Verifică frânele și solicită un schimb plăcuțe și discuri de frână atunci când este cazul, ceea ce poate constata doar un specialist din cadrul unui service autorizat cum este Auto Vrom.

Siguranța ta și a familiei tale este mai importantă decât orice, motiv pentru care să iei foarte în serios acest aspect și să alegi serviciile profesioniștilor și componente de cea mai bună calitate.

  1. Schimbă anvelopele în sezonul rece. Este o măsură care, deși nu este obligatorie decât în anumite condiții, asigură frânarea eficientă, în special că vorbim despre un anotimp în care ninge, se formează polei pe carosabil.
  2. Păstrează mașina curată. Deși poate părea un aspect nu prea important, este. Noroiul, praful sau murdăria pot afecta caroseria sau interiorul autoturismului dacă nu sunt curățate la timp.
  3. Ai grijă la stilul de condus pentru că este un alt factor de care depinde uzura și performanța autoturismului tău. Un stil agresiv de conducere va determina o schimbare frecventă a unor componente. Adaptarea stilului de condus influențează durata de viață a autoturismului tău și siguranța ta și a pasagerilor.

 

Sunt recomandări minime și deosebit de utile de care trebuie să ții cont pentru asigurarea unei vieți cât mai lungi autoturismului tău, dar și performanța și siguranța de care ai nevoie.

Toate acestea pot fi asigurate dacă apelezi la un service auto autorizat, precum este Auto Vrom, unde poți beneficia de servicii profesionale și de cele mai bune prețuri. Printre serviciile acordate de acest service se numără service la domiciliu, reparații electrice, reparații aer condiționat, motor, direcție, tractări și multe altele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *