Optimizarea on page este una dintre cele mai importante parti ale optimizarii motoarelor de cautare (SEO), deoarece implica lucrul direct in textul site-ului web. Situatia ideala ar fi sa lucrati mai intai pe pagina web a site-ului  – adica direct in textele site-ului web – inainte de a continua cu SEO in afara site-ului  (Off-Page). Metodele de optimizare difera si pot varia in executia lor, lucrand pe aspecte tehnice, structurale sau de continut. Complexitatea acestei optimizari, cum ar fi optiunile pentru schimbarea si adaptarea site-ului  web, depinde de locul in care lucrati, fie ca este vorba de pagini, domenii sau de server. Insa aceste technici trebuie implementate de o agentie de publicitate.

Aspectul tehnic al optimizarii on page:

Aspectele tehnice se refera la masurile luate care afecteaza direct codul sursa al unei pagini sau modificari la nivelul domeniului sau serverului.

Iata cateva exemple:

-Optimizarea meta elementelor (de exemplu meta descrierea);

-Optimizarea titlului site-ului;

-Optimizarea etichetelor alt pentru imagini;

-Creati adrese URL scurte;

Advertoriale;

-Marje (marcaje) adaptate motoarelor de cautare;

-Accelereaza incarcarea site-ului web.

Optimizarea on page a continutului :

Cel mai important este sa optimizati continutul site-ului web.

Continutul site-ului web este format din text, media cum ar fi imagini si videoclipuri. Optimizarea textelor implica utilizarea cuvintelor cheie, originalitatea continutului textelor si, in final, lungimea continutului postat.

Pentru a evita continutul duplicat pe site-ul web, care este, de asemenea, sanctionat de motoarele de cautare in rezultatele cautarii – trebuie sa creati un text original si individual.

Aspectul structural al optimizarii On page:

Cel mai bun mod de a va structura textul este de a-l structura pe anteturi, ceea ce creste vizibilitatea si o structura clara si bine definita pentru vizitator. Optimizarea media – imagini si videoclipuri – are un loc special.

Prin urmare, nu este vorba doar de imbunatatirea lizibilitatii unui text, ci si de integrarea functiilor suplimentare de optimizare SEO, cum ar fi numele fisierului unei imagini, textul ALT si textul din titlu.

Link-urile interne si externe fac parte din optimizarea on page: Utilizarea legaturilor in texte are si o functie importanta, link-urile interne sunt link-uri care va duc catre o alta pagina a site-ului. Link-urile externe sunt link-uri care va redirectioneaza catre site-uri externe.

Exista multe tehnici SEO diferite si nu ar fi suficient in acest articol sa le descriem pe toate. Pentru aceasta, exista multe carti, site-uri de instruire sau forumuri in care puteti invata ceva mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *