Cateodata suntem luati prin surprindere de situatii total neprevazute care ne pot incurca planurile. De exemplu, bateria de telefon se poate descarca fara ca noi sa ne dam  seama, iar acest factor deseori se intampla cand avem nevoie mai mult de dispozitivul nostru. Aceste accesorii pot fi purtate de catre utilizatori aproape oriunde, deoarece o baterie externa poate fi inclusa in geanta personala, in ghiozdan, in torpedoul de la masina sau chiar in buzunarul de la geaca. Bateriile externe pot fi “incarcate: si ele la randul lor folosind o priza conventionala cu ajutorul cablului de incarcare, sau pot fi incarcate direct de la Pc folosind un cablu USB corespunzator.

Bateria externa powerbank a devenit un accesoriu din ce in ce mai important si mai des folosit de noi toti, iar oferta magazinului nostru online de gadgeturi este una variata. Afla ce este o baterie externa powerbank si cum o alegi pe cea potrivita pentru dispozitivele tale.

Durata redusa de viata  a acumulatorilor si descarcarea lor rapida impun folosirea unei baterii externe in cazul persoanelor care isi folosesc des telefonul mobil sau tableta, dar care nu au acces imediat la o priza sau timp sa lase dispozitivele la incarcat. Pleci la drum lung cu masina sau cu cortul – pe munte sigur n-o sa gasesti priza. O baterie externa powerbank este exact ce ai nevoie.

Pe intelesul tuturor, o baterie externa este un acumulator care seamana, ca forma, dimensiuni si design, cu un hard-disk extern. Menirea ei este sa incarce, printr-un cablu USB, acumulatorul propriu al telefonului mobil sau al tabletei cand acesta se descarca.

La fel ca in cazul acumulatorilor pentru smartphone-uri si tablete, capacitatea bateriilor externe este exprimata in mAh. O baterie externa powerbank trebuie, la randul ei, incarcata. Aceasta poate fi incarcata prin cablu USB si/sau micro USB la orice port USB al unui calculator sau laptop. Acest tip de cablu vine, de obicei, la pachet cu bateria externa. In cazul in care aceasta este incarcata astfel, viteza de incarcare este mai mica. Pentru o incarcare rapida va trebui sa conectezi bateria externa la un incarcator de priza. Merg folosite incarcatoarele de la telefon sau tableta. Ai grija, insa, ca amperajul si voltajul bateriei sa fie compatibile cu voltajul si amperajul incarcatorului.

Gama de baterii externe Romoss este o alegere foarte buna, deoarece acest brand este un producator renumit de baterii externe pentru gadget-uri.

Atunci cand cumperi o baterie externa, tine cont de performante. De obicei, adevarata capacitate a unei baterii externe este de 50-70% din cea mentionata. Astfel, o baterie externa de 4000 mAh va incarca telefonul cu numai 2000-2500 mAh. De aceea, in cazul in care telefonul tau are un acumulator de 2000 mAh, recomandat este sa optezi pentru o baterie externa de 3000 mAh pentru o incarcare eficienta. Ai grija sa fie compatibila cu dispozitivele pe care le vei incarca mai ales in cazul produselor Apple, exista posibilitatea ca bateriile externe powerbank sa nu fie compatibile. Ai grija si la voltajul si amperajul bateriei, precizate in specificatiile tehnice. Sa fii atent ca acestea sa fie compatibile cu valorile dispozitivului tau.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *