Ai aruncat vreodata o hartie sau un amabalj pe jos? Speram ca nu. Iar daca ai facut-o, ar fi bine sa nu mai faci acest lucru si sa intelegi cat rau poti provoca palnetei si, in consecinta, propriei tale persoane. Aruncarea deseurilor pe sol este un gest banal si inofensiv pentru multi, dar consecintele sunt devastatoare. Si nu te gandi ca un ambalaj nu polueaza? Daca fiecare dintre cei peste 7 miliarde de oameni ar arunca fiecare cate un ambalaj, am fi acoperiti de un morman de amabalje.

Servetele, pliante, sticle din plastic de suc, cutii de bere, pungi de plastic, mucuri de tigara sunt deseuri intalnite frecvent pe jos, aruncate de diversi indivizi. Le vedem zilnic pe trotuarele noastre, pe marginea drumurilor, pe plajele noastre sau in parcurile prin care dorim sa ne plimbam copiii. In timp ce unii au reusit sa rezolve problma, autoeducandus-e si revizuindu-si comportamentul zilnic, altii insa nu vad de ce ar trebui sa se schimbe si sa faca lucrurile diferit.

Cu totii simtim nevoia de a scapa de ceea ce ne este de prisos. O sticla de apa sau de suc este utila doar atunci cand este plina. Odata golita, reprezinta un obiect care trebuie aruncat pentru ca nu mai avem ce sa facem cu el. Din pacate, acele cosuri gunoi nu sunt intotdeauna la indemana si aruncarea deseurilor pe jos devine o solutie usoara, chiar daca vor fi repercursiuni. Este un gest urat, necivilizat si una din cele mai comune moduri de a arat cat de needucate sunt unele persoane. Poluarea este mai mult ca niciodata prezenta in jurul nostru si ea se vede pe ea insasi, Iar cel ce arunca chiar si o simpla hartie pe jos, va contribui la aceasta. Gunoiul pe care il aruncam produce pagube ireparabile. Exista atatea efecte negative asupra planetei care ne afecteaza inclusiv sanatatea! Cu toate acestea, putem actiona in continuare.

Cum putem actiona insa cu responsabilitate?

Putem sa nu mai aruncam pe jos, pentru inceput si apoi sa folosim cosuri colectare selectiva. Un astfel de cos este modelul HORSENS. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm. Un astfel de cos poate fi achiztionat de la magazinul de specialitate Sanito.ro, specializat in comercializarea de eurocontainere si pubele, dar si alte produse folosite pentru curatenie si igienizare.

Alegand sa fim responsabili, sa nu mai aruncam pe jos si sa colectam selectiv, sunt primii pasi spre o lume civilizata si o planeta mai curata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *