Bijuteriile sunt cele mai cunoscute accesorii ale tuturor timpurilor. Femeile, barbatii si copiii au purtat inca din cele mai vechi timpuri podoabe pe corp care aveau sau nu anumite simboluri. Mai mult, pana acu  aproximativ 100 de ani, majoritatea persoanelor care purtau bijuterii isi aratau satatutul social. Cu cat o persoana era mai bogata, cu atat bijuteriile era, evident, mai scumpe sau mai extravagante. In ziua de azi insa, bijuteriile sunt disponibile oricui si un accent deosebit este pus pe bijuteriile din argint, precum cele de la Tomina Bijoux. Pe site, avem toate tipurile de bijuterii, de la inele, la coliere, la preturi mai mult decat accesibile. Sa nu mai vorbim despre ofertele periodice de care puteti profita. Insa, sunt multe lucruri interesante pe care le putem afla despre bijuterii, de la implicatiile psihologice, pana la cele simbolistice.

Bijuteriile si psihologia feminina

La fel ca imbracamintea, bijuteriile pentru femei (si barbati) sunt, de asemenea, un element de comunicare indirecta. Ele exprima multe lucruri, in legatura cu apartenenta la un anumit grup (etnic, politic, sexual etc.), dar reprezinta, de asemenea, un indicator al personalitatii noastre sau al trecerii noastre, precum si un mesaj pe care incercam sa il transmitem, uneori inconstient. Va oferim cateva semne prin care puteti descifra relatia complexa dintre femei si bijuterii.

Bijuteriile: un semn de identitate

Metodele de achizitionare a unei bijuterii pentru femei consolideaza ideea ca reprezinta un mesaj in sine, in sensul ca femeia nu mai primeste bijuteria doar ca cadou, ci si-o ofera ei insasi din ce in ce mai mult. Alegerea bijuteriilor este asadar acum bazata pe starea de spirit si in functie de ceea ce dorim sa aratam altora, uneori pe langa outfit sau in contrast cu acesta, cum ar fi stilul de blugi casual asociat bijuteriilor impodobite cu pietre pretioase.

Bijuteria sublimeaza corpul unei femei

Desigur, bijuteria nu are doar un rol de reprezentare a identitatii. Bijuteriile, in functie de tipul lor, vor evidentia corpul si femeia in ansamblu. Bijuteriile, se poate spune, sunt prin excelenta siboluri ale feminitatii. Desigur, bijuteriile purtate de un barbat, pentru ca si un domn poarta bijuterii, sunt, in general, simbol al puterii sau virilitatii.

Simbolistica

Bijuteria are, de asemenea, un rol de reprezentare, de simbolistica atunci cand este oferita, demonstrandu-si astfel puterea financiara, valorificand in acelasi timp femeia care o primeste, valoarea bijuteriei fiind, de asemenea, proportionala cu frumusetea femeii.

Martor al unui trecut

Bijuteria poate avea o ancorare spirituala, cu o valoare puternica la nivel emotional, indicator al trecutului nostru. Numeroasele posibilitati oferite de bijuterii, in alegerea pietrelor, a materialelor, a culorilor, permit personalizarea extrema, cu o semnificatie precisa a unei conexiuni sau a unei povesti. Departe de a fi inutila, bijuteria este un indicator important si raporteaza un mesaj bogat si personal.

Ce bijuterie sa ofere un barbat pentru a-si declara dragostea pentru o femeie?

Barbatii au probleme adesea in a alege o bijuterie pentru cineva, atunci cand nu stiu nimic despre bijuterii si nu cunosc gusturile doamnelor vizate.

Iata cateva sugestii, pe scurt:

-O bijuterie nu trebuie sa fie nici prea scumpa, nici prea ieftina.

-Alegeti intre colier, bratara, inel sau cercei.

-Atentie la alergii! Alegeti o bijuterie mai degraba argint pentru ca putine persoane sunt alergice la acest metal.

-Nu alegeti o bijuterie prea mare, pentru ca o veti intimida!

A declara dragostea fata de o femeie: pare atat de usor de facut dare este atat  de dificil de realizat in realitate. Deci ce sa facem atunci cand inima ne bate repede si trebuie sa oferim un caodu? Oferind o bijuterie ca si cadou poate fi o solutie buna, dar nu doar orice bijuterie. Trebuie sa fie suficient de discreta pentru a nu soca, dar, de asemenea, nu complet insignifianta.

O bijuterie nu trebuie sa fie nici prea scumpa, nici prea ieftina! Daca este o declaratie de dragoste, trebuie sa fie o bijuterie de buna calitate, pe care o femeie sa o poata purta mult timp si speram, gandindu-se la dvs. Sfatul nostru: alegeti bijuterii din argint solid. Intr-adevar, ele pot fi accesibile, si nu vor declansa niciodata alergii. In plus, ritmul de uzura este unul lent.

Alegeti intre colier, bratara, inel sau cercei. Urmariti-i obiceiurile: daca femeia visurilor dvs. poarta mai multe bratari decat cercei sau mai degraba coliere, stiti ce sa faceti. Avantajul bratarii: o fata o va avea in fata ei si se va gandi la dvs. cand o va vedea.

Atentie al alergii sau alte aspecte. Argintul nu declanseaza alergii, otelul obisnuit insa poate face acest lucru. Pentru cercei, verificati cu atentie daca femeia poarta regulat cercei, daca nu nu cumparati aceste podoabe. Feriti-va de aur sau placaje in unele cazuri. Acestea pot favoriza alergia. Teoretic, nu amestecati aurul si argintul intr-o singura tinuta. Unele fete poarta aur si altele doar argint. Observati din nou ce poarta si faceti alegerea buna.

Ce dimensiune alegeti pentru inele? Inelul este, de asemenea, complicat, cum sa stiti pe ce deget vrea sa-l poarte si dimensiunea de care are nevoie, de aceea alegeti inelele reglabile.

Atat in ceea ce priveste dimensiunea, cat si pretul, evitati bijuteriile care sunt prea mari sau prea scumpe. Cu exceptia cazului in care sunteti cunoscut pentru averea semnificativa, evitati diamantele si alte pietre prea pretioase. Cu bijuterii pe tema inimii sau a iubirii: cel putin mesajul este clar. Nu este nevoie sa vorbiti despre iubire atunci cand oferiti unei femei o bijuterie in forma de inima. Mesajul este mai mult decat evident. Fara ambiguitate, indiferent daca accepta sau nu bijuteria, frumoasa domnita va tinde adesea sa va faca sa intelegi rapid daca speranta este permisa sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *