Probabil, macar odata ati auzit vorbindu-se despre orteze. Acestea sunt niste produse medicale folosite pentru a corecta sau ameliora monturile, cunoscute stiintific si ca Hallux Valgus. Daca nu ati folosit niciodata asa ceva, suntem siguri ca va doriti sa stiti despre ce este vorba.

Hallux valgus (monturile), reprezinta o deformare a articulatiilor primului deget. Este o boala foarte dureroasa si inestetica, care, daca nu este tratata corespunzator, poate provoca o aliniere gresita permanenta a degetelor de la picioare. Pentru a corecta deformarea primului deget, puteti purta un dispozitiv, numit orteza pentru Hallux Valgus care separa degetele si permite degetului mare sa revina in pozitia initiala.

In mod ideal, articulatia degetelor trebuie sa fie dreapta, dar masurarea unghiului mediu pentru majoritatea oamenilor este in jur de 10-15 grade. Orice peste 20 de grade este considerat un Hallux Valgus si are nevoie de atentie mai mare. Picioarele sanatoase ofera stabilitate intregului corp, oferindu-va libertatea de a sta, a merge, a alerga si a sari. Cu toate acestea, daca suferiti de Hallux Valgus, este posibil sa aveti o libertate de miscare mai mica din cauza inflamatiei si a durerii asociate frecvent cu aceasta problema.

Printre cele mai achizitionate dispozitive medicale este orteza de la Epitact, disponibila la magazinul online santebeautik.ro. Daca este purtata zilnic, este capabila sa realinieze degetul mare in pozitia corecta. Orteza Epitact a avut succes in special pentru raportul calitate-pret excelent, dar si pentru usurinta de utilizare. Aceste orteze folosesc tehnologia Epithelium Flex. Aceasta tehnologie le face usor de purtat, dar in acelasi timp capabile sa actioneze in timpul mersului asupra tuturor factorilor care agraveaza deformarea. O astfel de orteza, daca este intretinuta corect, poate fi purtata zilnic, timp de multe luni. Fiind un produs medical, orteza pentru monturi mai tine cont si de alte aspecte. In primul rand, aceasta poate fi folosita de oricine, deoarece este confectionata din materiale fine, hipoalergenice. In al doilea rand, daca aveti pielea sensibila nu exista riscul sa faceti rani sau escare. Materialul este creat astfel incat sa fie fin si placut la atingere si la contactul cu pielea. Tija externa din silicon brevetat Epithelium Flex va permite sa indreptati degetul mare si sa absorbiti presiunea pe mont, calmand durerea. Se creeaza astfel un suport confortabil in opozitie cu pantoful si va permite sa impingeti primul metatars. Banda de retentie tubulara, extrem de fina, previne aplatizarea si evita largirea piciorului. Orteza corectiva Epitact este usor reutilizabila, deoarece se poate spala la masina la 40 °, datorita pungii de spalare furnizate odata cu produsul.

Oretza trebuie introdusa pe degetul mare. Utilizatorii care au achizitionat deja aceasta orteza spun ca numai dupa o anumita utilizare, umflarea si durerea sunt reduse si, daca este purtata in mod regulat, degetul de la picior dupa cateva saptamani va avea un aspect imbunatatit. Desigur, timpul de purtare trebuie discutat cu medicul dvs.

Ce cauze duc la formarea monturilor?

Purtarea de incaltaminte stramta si ingusta, pe perioade de timp indelungate, poate provoca monturi sau le poate inrautati. Purtarea tocurilor inalte, de asemenea, forteaza degetele de la picioare, adesea inghesuindu-le. Monturile se pot dezvolta si ca urmare a formei piciorului, a unei deformari a piciorului sau a unei afectiuni medicale, cum ar fi artrita reumatoida. Monturi mai mici se pot dezvolta inclusiv pe articulatia degetului mic. Alti factorii pot include: mostenirea genetica (daca parintii sau bunicii au avut astfel de probeleme); fortarea continua a piciorului sau raniri frecvente; deformitati prezente la nastere.

Semnele si simptomele unui mont includ:

-O umflatura bombata pe partea exterioara a bazei degetului mare;
-Umflarea, roseata sau durerile din jurul articulatiei degetului mare;
-Durere continua sau durere care apare si dispare;
-Miscarea limitata a degetului mare.

Cand este timpul sa mergeti la un doctor?

Desi adesea montul nu necesita tratament medical, consultati un medic specializat in tratarea afectiunilor piciorului ( medic specialist ortoped), daca aveti:

-Dureri mari ale piciorului sau ale degetului;
-O umflatura vizibila pe articulatii;
-Diminuarea mobilitatii degetului mare sau a piciorului;
-Dificultate in a gasi incaltaminte care sa se potriveasca corect din cauza unui mont.

Complicatiile posibile ale monturilor includ:

-Bursita. Aceasta afectiune dureroasa apare cand sacii plini cu lichid care amortizeaza oasele din apropierea articulatiilor se inflameaza.
-Hammertoe (deget ciocan). O indoire anormala care apare in articulatia mijlocie a degetului de la picior, de obicei degetul de langa degetul mare, poate provoca durere si presiune.
-Metatarsalgia. Aceasta afectiune provoaca durere si inflamatie.

Pentru a ajuta la prevenirea monturilor, alegeti cu atentie pantofii. Ar trebui sa  sa existe spatiu intre varful degetului cel mai lung si capatul pantofului. Incaltamintea trebuie sa se conformeze formei picioarelor, fara sa stranga sau sa apese piciorul.

De asemenea, daca aceasta problema a aparut, nu ezitati sa purtat ortezele, conform indicatiilor medicale. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul santebeautik.ro unde veti gasi o gama diversificata de orteze si alte produse medicale pentru sanatatea dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *