Pentru a evita aglomerarea gunoaielor si a proteja mediul inconjurator, este esential sa stim sa diferentiem corect deseurile. Uneori se poate intampla ca, in graba sau din confuzie, sa aruncam mancarea in acelasi loc cu plasticul sau hartia.  Anumite mici erori se mai intampla, dar daca nu ar fi comise, acest lucru ar putea duce la o imbunatatire decisiva a calitatii colectarii, in beneficiul mediului. In general, gasiti regulile privind separarea materialelor direct pe acele cosuri gunoi utilizate pentru colectare, dar nu este intotdeauna usor de inteles daca anumite deseuri trebuie reciclate sau aruncate pentru ca nu mai pot fi recuperate.

Dintre toate materialele care pot fi reciclate, plasticul este printre cele mai potrivite pentru reciclarea completa. Exista sau ar trebui sa existe o multime de spatii pentru sticle, pungi, sticle pentru produse de curatare, tavi de inghetata, caserole si plase de fructe si legume, borcane de iaurt, ambalaje transparente si ambalaje pentru bomboane Pe de alta parte, nu diferentiati deseurile de plastic care contin materiale organice reziduale, cum ar fi alimentele care ar putea fermenta in gunoi sau reziduurile de substante periculoase, cum ar fi vopsea si lipici. Amintiti-va intotdeauna ca toate recipientele trebuie curatate, golite si zdrobite. Indepartati etichetele de hartie si, in cazul vaselor de iaurt, spalati-le inainte de a le pune in punga de plastic.

In schimb, sticlele, paharele si borcanele de sticla trebuie sa fie aruncate in cosul special de sticla unde nu trebuie sa aruncati insa becuri, neon, oglinzi, pahare de cristal. De asemenea, in acest caz, este bine ca sticlele sa fie curate si, mai presus de toate, goale: sa nu introduceti sticle complet sau semi-pline, chiar si in cazul apei.

Cat despre hartie si carton, puteti recicla ziare, cutii bine pliate, dar si caiete, cutii de lapte, de suc de fructe, de cereale si cofraje de oua din carton. Nu aruncati in cosurile de hartie farfurii si pahare murdare. Pliati intotdeauna cutiile, astfel incat sa reduceti ambalajele mari in bucati mici.

Pentru o colectare si reciclare eficienta, folositi cosuri colectare selectiva. Astfel de de cosuri se gasesc la magazinul online sanito.ro. De asemenea, aici puteti gasi si eurocontainere si pubele pentru mai multe scopuri.

Iata cateva modele de cosuri ideale pentru a colecta selectiv:

  1. Cosurile  Trelleborg A sunt cosuri modulare pentru colectare selectiva din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.
  1. Cosuri Belvedere SST. Belvedere SST. este unul dintre cele mai noi modele de cosuri de gunoi destinate reciclarii, care pot transforma activitatea de reciclare in ceva extrem de distractiv. Acest model are un design unic si modern. Acesta este ideal pentru statii, locuri aglomerate, stadioane, centre comerciale, aeroporturi, birouri, etc. Este un cos din inox. Orice culoare din spectrul RAL este disponibila pentru capace. Se pot adauga etichete speciale pentru semnalizarea corecta a deaeurilor, cum ar fi Plastic/ Metal, Hartie, Sticla, Gunoi/ Menajer. Marimile standard sunt 35L, 60L si 100L, iar marimile personalizate sunt disponibile la comanda). Caracteristicile produsului le reprezinta inelele pentru prinderea sacilor de gunoi. Capacele sunt detasabile pentru inlaturarea usoara si curatarea eficienta a gunoiului. Acest cos poate fi amplasat in interior, cat si in exterior. Personalizarile se pot face astfel: dimensiuni, capacitate, numar de compartimente, etichete etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *