Oamenii indoliati si flori. Pomii si muntii stau drepti in fata convoiului funerar care se indreapta catre cimitir. O clipa, universul se strange in jurul lui, portile cerului se deschid, ca el sa intre victorios pe ele. El este omul care si-a sfarsit alergarea pe acest pamant, si-a interpretat magistral rolul si acum, in limuzina funerara se indreapta catre cimitir.
Masina merge rotund, zgomotul ei nici macar nu se aude, de parca ar fi electrica.
El sta frumoas si mandru in casa de veci, un sicriu de lux din lemn masiv de mahon, prevazut cu manere metalice aurii. E tulburator totul. Drumul curge lin, aranjamentele funerare din florile cele mai alese sunt de vis, oamenii ies prin balcoane si la porti sa vada limuzina trecand.


Pas funerar pe sub pomii inverziti! Preotul il conduce magistral catre cele vesnice.
Ceremonia este ca o mangaiere pentru sufletele noastre zdrobite. A cazut o frunza prematur si parca si ea s-a uitat mirata la limuzina, la costumul elegant, la aranjamentele funerare, la toate lucrurile cumparate cu mult gust.
-O inmormantare simpla, domnule, ca mortul nu mai stie! Ce nevoie are el de limuzina?
Lasa carcotasii sa spuna ce vor, iar inima mea sa fie impacata. Cu auzul stau bine si uneori asta ma raneste. Daca as fi adus o masina oarecare care sa se poticneasca la pornire si sa scoata coloane de fum, ar fi zis:
-Uite, munceste omul o viata si gata sa plece cu o masina de la fiare vechi pe ultimul drum. La servicii funerare si pompe funebre Sinaia transportul decedatilor se face cu limuzina. Si o avere de ar fi costat si mi-ar fi murit mie cineva drag l-as fi dus cu limuzina funerara de la ei!

E libera lumea sa spuna cate in luna si cate in stele, cel mai important este sa imi stiu sufletul pe deplin impacat.
Vezi tu, inmormantarea este ca si cum pregatesti pe cineva drag sa plece intr-o calatorie lunga, de aceea trebuie organizata de profesionisti, de cei mai buni dintre ei.
Mortul nu are nevoie de haine calcate si impachetate, pe care sa i le pui in valiza, dar aspectul sau in sicriu trebuie sa fie impecabil.
Fiindca nu isi ia nimic cu el, intreaga atentie trebuie sa fie focalizata pe sicriu si pe masina funerara.

Vorbesc cu mina insami toate acestea, acum cand il conduc pe cei drag pe ultimul drum si Sinaia arata regal. Pensiunile, casele de vacanta, hotelurile, casele cochete toate par sa il priveasca pe cel drag si chiar il admira. Simt asta dupa miscarile abia perceptibile ale perdelelor.
Lumea este curioasa si se uita, se mira si isi da cu parearea, important este sa am sufletul impacat si sa stiu ca totul este perfect.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi, fiindca nu il pot opri din drum. Parca se grabeste la o intalnire cu o necunoscuta, iar eu raman departe , asa de departe, incat umbra mi se estompreaza…
Inaintam pe drumul catre cimitir si totul a fost perfect si nimic nu-mi reprosez, fiindca nu era loc de mai bine. Cum a fost posibil sa am o astfel de organizare?
“Vina” organizarii acestei ceremonii funerare fastuoase apartine in egala masura dispeceratului funerar cu raza nationala de actiune 07funerare.ro si firmei de servicii funerare SC BGF FUN SRL.
Mai intai am intrat pe platforma dispeceratului sa cer ajutor in nenorocirea care s-a abatut asupra mea. M-am linistit cand am vazut ca actioneaza in toata tara prin firmele de servicii funerare din baza de date si cand am realizat ca au program non stop.
Apoi am fost redirectionata catre cea mai buna firma de pompe funebre din Sinaia, care lucreaza si ea mereu la organizarea impecabila a ceremoniilor funerare.
Pe 07funerare.ro se afla cele mai constiincioase firme de pompe funebre, iar dovada se afla in fata mea.

Ce inteleg eu printr-o firma de pompe funebre constiincioasa?
1. Angajatii trateaza decedatul cu respect maxim, de aceea trupul acestuia este pregatit atent si responsabil pentru ziua cea mare.
2. Desi serviciile sunt oferite pentru un decedat, se are in vedere faptul ca evaluarea lor va fi realizata de apartinatori vii, care isi gasesc alinarea sufleteasca in organizarea impecabila a ceremoniei finale si se lucreaza constiincios ca familia indoliata sa isi afle mangaiere in faptul ca evenimentul trist s-a derulat magistral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *