– Cel mai subțire laptop de gaming din lume: grosime de 14.95~15.75mm cu procesor Intel Core i7-8750H și grafică NVIDIA GeForce GTX 1060
– Efecte vizuale impresionante pe un ecran cu ramă super-subțire: rată de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns pentru jocuri fluide și grafică perfectă
– Sistemul patentat ROG Active Aerodynamic System (AAS): răcire optimă inovatoare, ventilatoare cu 83 de lame pentru performanțe de vârf într-un design ultra-subțire

ASUS Republic of Gamers (ROG) anunță disponibilitatea pe piața locală a laptopului de gaming Zephyrus S (GX531), cel mai recent model din seria ROG Zephyrus, devenit un nou reper pentru laptopurile ultrasubțiri de gaming. Cu o grosime de numai 14.95~15.75mm, Zephyrus S este cu 12% mai subțire decât originalul Zephyrus (GX501). Acesta este echipat cu procesorul Intel Core i7-8750H și o soluție grafică ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q, fiind ideal jocuri și productivitate.

Rama ultrasubțire încadrează un ecran cu diagonala de 15,6 inci, cu o rată de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns. Carcasa e similară ca dimensiuni cu cea a unui model de 14,2 inci. Complet metalică, aceasta este suficient de rezistentă pentru a îndeplini standardele militare de durabilitate fără compromisuri în privința designului, având linii fluide și finisaje premium.

Un sistem avansat de răcire asigură performanțele optime pentru toate componentele, încorporând proprietarul Active Aerodynamic System (AAS), un atribut al seriei Zephyrus în materie de inginerie și design.

Carcasa complet metalică combină designul cu funcționalitatea
Una dintre cele mai mari provocări în proiectarea unui astfel de laptop subțire este atingerea unui echilibru pentru carcasă între rezistență și greutate: Zephyrus S utilizează un aliaj de aluminiu și magneziu în construcția sa pentru a atinge acest echilibru. Fiecare capac este meticulos fabricat dintr-un bloc solid de aluminiu. Acest proces precis, efectuat pe mașini CNC, necesită cinci etape și aproape 72 de minute de prelucrare pentru detalii ce asigură potrivirea perfectă, creând un capac ce este remarcabil de ridigid și subțire în același timp. De asemenea, carcasa Zephyrus S rămâne durabilă: mostrele preproducție întrunind deja standardele militare de durabilitate pentru șocuri și vibrații.

Finisajele contrastante accentuează designul capacului, accentele de culoare fiind obținute prin două faze de anodizare, în timp ce tăieturile chirurgicale separă texturile concurente. Linii similare taie suprafața de deasupra tastaturii, oferind modelului Zephyrus S un stil distinctiv. Balamalele de tip foarfecă păstrează un profil redus până în momentul în care laptopul este deschis, expunerea ecranului deschizând gura de ventilație unică a modelului Zephyrus.

Efecte vizuale impresionante pe un ecran cu ramă ultra-subțire 
Rama ultrasubțire permite ca un ecran de 15,6 inci să fie montat într-o carcasă de dimensiuni similare vechilor portabile de 14,2 inci. Acest lucru reduce întreaga amprentă, permițând modelului Zephyrus S să se încadreze într-un spațiu mai mic decât cel ocupat de predecesorul lui. Mai mult, rama mai subțire creează o experiență de gaming și mai captivantă. Odată cu originalul Zephyrus, ASUS a lucrat îndeaproape cu producătorul de panouri AUO asigurându-se de faptul că laptopurile ROG au la dispoziție cele mai bune ecrane pentru gaming. Panoul de 120Hz al versiunii inițiale dubla rata de refresh a ecranelor convenționale, în timp ce Zephyrus S împinge rata de refresh la 144Hz și reduce bluringul și efectele de umbrire prin reducerea timpului de răspuns până la 3ms. Construit pentru performanță dincolo de viteză, panoul AHVA de tip IPS are o calitate excelentă a imaginii. Acesta acoperă 100% din spectrul de culoare sRGB, asigurând culori bogate și unghiuri largi de vizualizare, păstrând culorile intense chiar și atunci când sunt văzute într-un ecran divizat.

Răcire proprietară pentru a asigura performanța optimă
Răcirea componentelor critice din Zephyrus S a reprezentat o adevărată provocare inginerească din cauza designului ultrasubțire, dar a fost imperativă pentru a asigura performanțele de vârf. Inginerii ASUS și ROG au dezvoltat sistemul inovator Active Aerodynamic System (AAS) pentru originalul Zephyrus. Atunci când capacul laptopului este ridicat, un spațiu special de ventilație se deschide sub carcasă pentru a lăsa laptopul să absoarbă mai mult aer. În mod similar, gura de ventilație măsoară 5mm pe Zephyrus S, întinzându-se pe întreaga suprafață din spate pentru a îmbunătăți fluxul de aer cu 22% comparativ cu designul tradițional. Un flux de aer adițional vine prin tastatură, iar poziția avansată a tastaturii lasă mai mult loc pentru răcirea suplimentară a sistemului.

În carcasă, Zephyrus S conține cinci heat pipe-uri ce duc căldura departe de procesor, acceleratorul grafic și circuitul VRM ce le alimentează. Procesorul și acceleratorul sunt conectate atât la radiatoare comune cât și la unele dedicate pentru a asigura răcirea eficientă pentru orice flux de lucru, iar componentele alimentării stau sub 80°C pentru a îmbunătăți fiabilitatea pe termen lung. Energia termică este canalizată de-alungul conductelor de căldură către patru ventilatoare și guri de ventilație din colțurile din spate, de două ori mai multe decât la primul Zephyrus. Păstrarea radiatoarelor cât mai curate este cheia menținerii performanțelor de răcire, din acest motiv echipa de proiectare a adăugat ventilatoare cu autocurățare pentru a expulza particulele din interior prin tunelurile anti-praf. Această funcție specială previne acumulările de pe lamele, asigurând răcirea consistentă și stabilitatea pe termen lung. Ventilatoarele duale AeroAccelerator la 12V au câte 83 de lamele fiecare, cu 17% mai multe lamele decât la originalul Zephyrus. Fluxul de aer este îmbunătățit de designul carcasei de aluminiu a ventilatorului, ce are margini rotunjite și ghidaje înălțate pentru a ajuta la canalizarea către ventilator a unei cantități mai mari de aer. Vitezele de rotație sunt determinate de un algoritm inteligent legat de cele trei profiluri. Scurtăturile de la tastatură le permit utilizatorilor să comute între modul “Overboost” pentru performanță maximă în gaming, modul “Silent” pentru silențiozitate și modul “Balanced” pentru menținerea unui echilibru între cele două.

Personalizare cu iluminare RGB prin Aura Sync
Luminile RGB integrate le permit utilizatorilor să-și personalizeze preferințele sau să găsească atmosfera perfectă pentru jocul în curs. Patru zone independente iluminează tastatura, iar LED-urile suplimentare creează o pulsație subtilă sub gurile de ventilație. Aura Sync coordonează culorile și efectele cu perifericele compatibile, cum ar fi căștile ROG Delta și mouse-ul Gladius II Origin, facilitând personalizarea întregului sistem cu câteva clipuri. Aplicațiile livrate de terți pot valorifica iluminatul prin Aura SDK, iar ROG lucrează cu dezvoltatorii pentru a încorpora suportul în jocuri și aplicații.

Armoury Crate, noul centru de contrul unificat
Aplicația cunoscută în trecut drept ROG Game Center se numește acum Armoury Crate și unifică hardware-ul ROG sub un singur utilitar ce simplifică accesul la funcțiile esențiale. Setările sistemului și iluminatul Aura Sync sunt ușor ajustabile din mers, iar utilizatorii pot defini preferințele pentru ambele, cu până la patru profiluri, ce fac automat ajustările atunci când sunt încărcate jocurile selectate. Armoury Crate vine cu un tablou de bord pentru Android și iOS, multe alte funcții urmând să fie adăugate în update-urile viitoare.

Tastatură avansată
Cu toate că poziționarea tastaturii în partea din față a lui Zephyrus S îmbunătățește în primul rând răcirea, aceasta permite, de asemenea, o poziție mai bună de scris, în stilul desktop. Tehnologia Overstroke preia mai repede comanda în timpul apăsării pentru un răspuns prompt, iar cursa de 1,2mm îmbunătățește răspunsul tactil general. Comutatoarele durabile sunt estimate pentru 20 de milioane de apăsări, astfel că aceasta poate rezista unei utilizări intense, în timp ce “N-key rollover” ne asigură că fiecare apăsare va fi înregistrată precis, indiferent câte taste ar fi apăsate simultan.

Sunet îmbunătățit
Zephyrus S include un sistem de sunet îmbunătățit. Difuzoarele duale frontale, integrate în capacul balamalei sunt alimentate de o tehnologie de amplificare inteligentă, ce păstrează limitele de temperatură și deplasare, astfel că volumul poate atinge limite mai înalte fără să distorsioneze sau să avarieze membrana. Sonic Studio III adaugă sunet virtual surround pentru mai multă profunzime atunci când sunt folosite căștile stereo și beneficiază de noile capacități de injecție APO ce extind virtualizarea difuzoarelor pentru o gamă mai largă echipamente, incluzând căștile analogice standard alături de căștile USD, convertoarele DAC externe și dispozitivele VR.

Stocare și conectivitate
Procesorul Intel Core i7-8750H din Zephyrus S este susținut de o memorie rapidă DDR4 la 2666MHz și stocarea NVMe, în timp ce modulul Wi-Fi 802.11ac Wave 2 conectează rețelele wireless compatibile la viteze mai mari decât cele gigabit1. Porturile USB 3.1 Gen 2 Type-C (USB-C) și HDMI 2.0 suportă monitoare și televizoare cu ecran mare, oferind posibilitatea extinderii imaginii pe două ecrane auxiliare. Mai multe porturi USB sunt esențiale pentru perifericele de gaming și stocarea externă ominiprezentă, iar cele trei porturi USB 3.1 Gen 2 Type-A oferă lățime de bandă suplimentară pentru dispozitivele compatibile.

Un sistem puternic, ideal pentru productivitate sau gaming
Zephyrus S este capabil să ruleze fluxuri de lucru intense în același fel în care se descurcă în jocurile consumatoare de resurse. Procesorul Intel Core i7-8750H din generația a opta oferă șase nuclee și 12 fire de execuție în paralel și poate aborda cu ușurință fluxurile de lucru solicitante cu ar fi compilarea, randarea și creația de conținut. Nucleele suplimentare furnizează rezerva necesară pentru multitasking, permițând rularea unui mixt de gaming cu transmisii live, înregistrarea gameplay-ului și alte sarcini. Acceleratoarele video din seria GeForce 10 cresc performanțele în aplicațiile ce suportă accelerarea GPU. Mai important, cipul grafic poate oferi număr de cadre cu trei cifre în jocurile populare, permițând utilizarea optimă a ecranului.

Preț și disponibilitate
ASUS ROG Zephyrus S (GX531) este disponibil în România la un preț aproximativ de 9500 lei (taxe inclusiv) în configurația GX531GM-ES005T cu 16GB RAM, SSD 512GB și NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB.

1 Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produsului pot fi modificate fără o notificare prealabilă și pot diferi de la țară la țară. Performanțele reale pot varia în funcție de aplicații, mod de utilizare, mediu, precum și în funcție de alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile pe www.asus.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *