Investitorii sunt atrași încă de a cumpăra ethereum, ca să nu mai vorbim de bitcoin, cu toate discuțiile contradictorii care se poartă în jurul criptomonedelor la ora actuală inclusiv în țara noastră.

Puțini știu că pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice a fost publicat în vara lui 2018 un proiect de lege care vrea să reglementeze activitatea desfășurată de instituțiile emitente de monezi electronice.

Mai precis respectivul document, aflat încă în dezbatere publică, stabilește condițiile de autorizare și sancțiunile aplicabile în cazul în care prevederile legale vor fi încălcate.

Moneda electronică reprezintă o valoarea monetară stocată virtual, inclusiv magnetic, o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică.

Veniturile din criptomonede s-ar încadra ca venituri din alte surse și ar trebui declarate pentru taxare, zic guvernanții noștri.

Banca Națională a României a emis recent o poziție referitoare la monedele virtuale prin care a descurajat cât se poate de clar activitățile ce implică, într-un fel sau altul, criptomonedele. Pe de altă parte, Fiscul încă nu are o poziție fermă privind declararea și taxarea veniturilor din criptomonede, experții contabili contrazicându-se puternic cu privire la acest subiect.

Se vorbește mai ales de acele câștiguri realizate atunci când criptomonedele sunt transformate în monede materiale și sunt transferate din portofelul virtual al utilizatorului în contul bancar al acestuia.

Cel mai simplu mod de a cumpăra ETH este de a folosi o platforma de tranzacționare online. Cele mai multe platforme acceptă fie schimburi cu toate criptomonedele sau tranzacții numai cele mai cunoscute, din care ETH, alături de BTC sunt cele mai în top.

Deoarece criptomonedele au cunoscut un adevărat un reviliment deosebit în ultimii ani, există acum multe platforme pentru asemenea schimburi.

Pentru a obține Ethereum, există două alternative principale: fie pentru a trece printr-o platformă de schimb, un broker de criptomonede, fie pentru a mina etheri. A doua alternativa este valabilă numai pentru o mână de oameni. Publicul larg intră pe platforme specializate de vânzare a criptomonede pentru a achiziționa Ethereum.

Achiziționarea ETH este foarte simplă astăzi, inclusiv cu ajutorul cardului bancar. Platformele de brokeri online de criptomonede care acceptă mai multe metode de plată .

Cumpărătorii de BTC, ETH, având în vedere volatilitatea cripto-valutelor, este mai bine să facă achizițiile de acest gen prin cardurile de credit, deoarece transferurile bancare pot dura 3 până la 5 zile lucrătoare. De atunci, între momentul trecerii ordinului și executarea reală a acestuia, cursurile pot merge până la câteva sute de dolari.

Contractele inteligente nu sunt nici mai mult, nici mai puțin decât retranscrierea computerizată a contractelor convenționale scrise de un specialiști (de exemplu avocați). Scopul ambițios al companiei Ethereum este eliminarea intermediarilor între clienți și servicii. Blockchain-ul rezolvă problema încrederii oferind transparență completă, deoarece se bazează pe un registru accesibil tuturor utilizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *