Huawei a lansat soluția MAGICSwave cu microunde în cadrul Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2023. MAGICSwave folosește inovații trans-generaționale pentru ca operatorii să poată construi rețele țintă simplificate, mai bine orientate către evoluția 5G pe termen lung, având în vedere că optimizează costurile totale (TCO) și asigură o evoluție lină a rețelei.
MAGICSwave a fost proiectat pentru scenarii obișnuite cu microunde, cum ar fi o capacitate urbană mare și transmisii suburbane cu rază de acțiune ultra-lungă. Soluția integrează o serie de tehnologii de vârf, cum ar fi noua soluție 2T pentru toate benzile, transmisia reală în bandă largă și cu rază de acțiune ultra-lungă și o platformă unificată foarte integrată, pentru ca operatorii să poată construi rețele de transport 5G extrem de rentabile.

• Noua soluție 2T pentru toate benzile este prima de acest gen din industrie care acoperă toate benzile. Aceasta acceptă o lățime de bandă foarte mare, cu 50% până la 75% mai puțină implementare hardware.
1. Bandă cu adevărat largă: 2T2R 2CA (carrier aggregation) de ultimă generație în bandă comună acceptă o lățime de bandă de 800 MHz. Acest lucru le permite operatorilor să realizeze cu ușurință implementări CA scalate pe baza spectrului lor. O singură unitate hardware poate suporta o capacitate de 5 Gbiți/s, iar utilizarea CA oferă o acoperire cu 4,5 dB mai mare. Astfel, fie spațiul de instalare a antenei poate fi redus cu 50%, fie distanța de transmisie poate fi mărită cu 30%, oferind un suport solid pentru extinderea lină a capacității.
2. Transmisie cu rază de acțiune ultra-lungă: Un singur modul hardware 2T în bandă E de ultimă generație acceptă o capacitate de 25 Gbiți/s, cu 150% mai mare decât nivelul industriei. Alimentată de Supper MIMO, aceasta acceptă o capacitate de interfață aeriană de 50 Gbiți/s. În plus, este echipată cu singurul modul comercial de transmisie de mare putere din industrie, de 26 dBm. Cu noile antenele 2D cu urmărire inteligentă a fasciculului (IBT), distanța de transmisie a benzii E crește cu 50%, permițând benzii E să corespundă oricărui mediu. Operatorii vor putea astfel să înlocuiască benzile comune cu banda E și să reducă diametrele antenelor și cheltuielile cu spectrul, reducând costurile totale cu 40%.
• Integrarea în bandă de bază ultra-înaltă ajută la soluționarea exploatării și întreținerii din ce în ce mai complexe a rețelei. Huawei oferă o platformă de bandă de bază de ultimă generație care acceptă toate benzile cu microunde. Aceasta este o unitate 25GE de interior care oferă 24 de direcții RF într-un spațiu de doar 2U. Cu acest nivel dublu de integrare, spațiul unităților de bandă de bază se reduce la jumătate. Cu o singură cutie care oferă bandă de bază pentru toate benzile cu microunde, operatorii pot extinde capacitatea de bandă încrucișată, pentru o trecere lină pe termen lung la 5G.

Perry Yang, președinte Huawei Microwave Product Line, a explicat: „Pe măsură ce implementarea 5G se accelerează, operatorii trebuie să-și modernizeze rețelele de transport datorită creșterii cererii de trafic. MAGICSwave de la Huawei oferă o capacitate de interfață aeriană de 50 Gbiți/s și o capacitate de 25 Gbiți/s. Tehnologiile de vârf care permit o bandă cu adevărat largă și o rază de acțiune ultra-lungă vor permite soluției MAGICSwave să stimuleze inovația în industrie și să accelereze dezvoltarea 5G.”

Despre Huawei
Huawei este un furnizor de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii în telecomunicații și în cel al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem tehnologia digitală la fiecare persoană, în casă sau organizație, pentru o lume inteligentă și conectată.

La Huawei, inovația pornește de la nevoile clienților. Facem investiții masive în cercetare, concentrându-ne asupra inovațiilor de ruptură în tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajați și derulăm operațiuni în mai mult de 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de propriii angajați.

Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a menține competitivitatea și siguranța rețelelor pentru întreg portofoliul de produse, soluții și servicii end-to-end. Prin colaborare deschisă cu partenerii de ecosistem, creăm valoare pentru clienți, îmbunătățind experiența consumatorilor și inspirând organizații de toate mărimile să inoveze. Huawei Technologies SRL și-a început operațiunile în România în anul 2003, unde are peste 2.300 de angajați și a dezvoltat colaborări cu toți marii operatori de telecomunicații. Pentru detalii, vizitați www.huawei.com/ro sau urmăriți-ne pe Facebook Huawei Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *