Managementul mai eficient al energiei implica atat imbunatatiri la nivel hardware, cat si la nivel software

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, anunta cele mai noi unitati de distributie a energiei PDU – seria PG. Aceste noi echipamente sunt disponibile in configuratie de priza IEC, fiind proiectate cu carcasa rack 0U, care se poate monta in partea din spate a unui rack tocmai pentru a face fata cererii tot mai mari de alimentare a numarului crescut de echipamente IT din camerele de server si pentru a elibera spatiul din fata rack-ului, ocupat de servere si retelistica. In esenta, PDU-urile au rol similar cu al prelungitoarelor de alimentare: ele furnizeaza energie mai multor echipamente simultan. Insa, din cauza numarului mare de echipamente care se afla in aceeasi locatie, centrele de date si alte medii industriale nu isi pot conecta toate dispozitivele la o singura sursa de alimentare.

PDU-urile intervin in distribuirea energiei catre mai multe dispozitive, incluzand servere, computere, dispozitive de retea si stocare si echipamente de telecomunicatii. Astfel, fiecare PDU poate gestiona cantitati mai mari de energie decat un prelungitor obisnuit, la care pot fi conectate mai multe rafturi cu echipamente.

”In societatea actuala, bazata tot mai mult pe gestionarea datelor si consumul de energie – utilizarea infrastructurii vine cu tot mai multe provocari. In contextul nevoii de a reduce si optimiza consumul de energie este necesara atat o infrastructura optimizata in acest sens, care sa permita o gestionare eficienta, protectie si coordonare de la distanta a centrelor de date, cat si aplicatii corespunzatoare pentru eficientizare.. Seria PG de PDU de la ATEN permite controlul, monitorizarea si raportarea consumului de energie, precum si o serie de optimizari pentru siguranta si gestionarea de la distanta”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Care sunt motivele pentru utilizarea unitatilor de distributie a energiei

Fiecare PDU ATEN PG98330G utilizeaza un procesor ARM-Cortex A8 si este echipat cu 30 de prize capabile sa functioneze la tensiuni mai mari. Acesta porneste toate echipamentele conectate in mai putin de 10 secunde si ofera cele mai precise date de consum a energiei kWh (+ /-1%), consumul de baza si evolutia lui, ceea ce reprezinta un avantaj real in constientizarea eficientei energetice in conditiile cresterilor de pret al energiei din ultima perioada. Cu rolul de a economisi energia, PG98330 a fost gandit sa reduca consumul, urmarind cele mai bune practici in infrastructura de retea, promovand in acelasi timp pana la 70,65 kg (echivalentul de 131,4 kw de consum de energie) de emisii reduse de CO2, cheltuieli cu electricitatea reduse si taxe pe emisiile de carbon mai mici de platit in fiecare an.

Cu ajutorul releelor incorporate de economisire a energiei – un subtip de comutator electromagnetic –, controlul unei cantitati mari de curent devine usor, ceea ce poate conduce la o economie anuala de 131,4 kW de energie consumata per unitatea PDU cu 30 de prize, in comparatie cu modelele fara relee de economisire a energiei. In plus, distributia de energie va fi functionala si neintrerupta chiar si atunci cand apare o defectiune, permitand optimizari in fiabilitatea sistemului.

Control automat si prize protejate

Prizele pot fi protejate cu un dispozitiv suplimentar pentru a preveni deconectarea cablurilor de alimentare din priza din cauza vibratiilor sau a erorilor umane. Iar cu intrerupatorul de circuit hidraulic-magnetic incorporat, ce suporta tensiuni de pana la 30A/32A, alimentarea cu energie electrica poate fi oprita automat pentru a proteja dispozitivele conectate impotriva supraincarcarii sau deteriorarii, mentinand in acelasi timp stabila distributia energiei.

Ecranul LCD iluminat al echipamentului poate afisa avertismente pentru a alerta utilizatorii cu privire la fluctuatii neobisnuite de putere, iar panoul consolei LCD poate fi schimbat in timpul functionarii fara a opri un echipament critic conectat.

PG98330 este echipat cu porturi LAN duale (de exemplu, Internet si Intranet) cu viteze 1G Ethernet si poate fi conectat in cascada cu pana la 64 PDU-uri, economisind atat cheltuielile pentru instalarea de switch-uri de retea suplimentare, cat si spatiu in rack, oferind posibilitatea de a gazdui mai multe echipamente.

Alerte si senzori de monitorizare a mediului

In PDU-ul ATEN este implementat un port cu conectivitate RJ-45 destinat integrarii diferitilor senzori, putand fi conectati pana la 8 senzori de mediu pentru monitorizarea si gestionarea temperaturii, umiditatii, fluxului de aer, a presiunii diferentiale a aerului si a scurgerilor, oferind alerte pentru potentiale amenintari.

Pentru o operare rapida cu PDU, poate fi conectat un dispozitiv serial portul sau COM, port ce ofera un alt mijloc de a intreprinde comunicarea prin comenzile CLI. In plus, acelasi port este, de asemenea, functional ca un port PON, disponibil pentru conexiunea Ethernet la un comutator KVM over IP din seria KN pentru a centraliza gestionarea  in lant a energiei a pana la 16 PDU-uri.

Modelul PG98330G poate fi conectat in retea prin conexiune la un dongle USB WiFi pentru a efectua DCIM, upgrade firmware, export jurnal, configurare rapida si multe altele. Echipamentul vine la pachet cu un cablu de alimentare reglabil incorporat in unitate, capabil sa se roteasca la 90 de grade pentru a permite instalarea flexibila in rack, rezultand o organizare mai buna a cablurilor si o aerisire mai buna.

Gestionare optimizata a infrastructurii centrului de date  

PUD-ul este integrat cu software-ul eco DC de la ATEN – un instrument pentru gestionarea optimizata a infrastructurii centrului de date (DCIM) – distributia energiei, energia si datele de mediu de la PDU-uri si dispozitivele conectate putand fi monitorizate printr-o interfata grafica usor de utilizat, disponibila online, pentru gestionarea inteligenta a energiei. PDU-urile din seria PG au un panou de consola LCD de culoare rosie si pot fi recolorate cu optiuni de galben, violet, albastru si verde prin achizitionarea optionala de autocolante colorate. Aceste coduri de culoare faciliteaza diferentierea intre setarile de alimentare si, de asemenea, accelereaza depanarea in cazul unor defectiuni neasteptate.

PDU-urile ATEN se potrivesc tuturor configuratiilor de alimentare comune la nivel mondial, existand variante pentru fiecare aplicatie. Unitatile de distributie a energiei in rack pot fi pastrate prin mai multe cicluri de reimprospatare a echipamentelor, poate chiar timp de un deceniu sau mai mult, sustinand atat cerintele actuale, cat si viitoare de crestere din centrele de date.

Despre ATEN

Infiintata in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *