Multa vreme scena era a vedetelor si numai a vedetelor. Nu avea sanse un om obisnuit sa joace intr-un film sau intr-o reclama si trebuia sa fii un munte de talent, sa ti se incredinteze un rol, fara studii de actorie. Numai copiii mai aveau norocul acesta sau adolescentii, cum s-au intamplat in cazul Pistruiatului sau pentru filmul Maria Mirabela.
Uneori, cand se punea problema sa se gaseasca o fetita cu figura expresiva sau un baietel dragut, desigur ca se alegea baiatul regizorului sau al unui actor foarte bine cunoscut. Greu patrundea un copil din popor pe platoul de filmare.

Acum vremurile s-au schimbat si se organizeaza din ce in ce mai mult casting persoane obisnuite pentru rolurile din reclame. Acest lucru este posibil si datorita economiei de piata.
Acum se fac foarte multe reclame si ele sunt persuasive numai daca apar oameni obisnuiti cu familiile lor in ele. Uneori se filmeaza in familie, cand se doreste promovarea unui produs sau realizarea unui spot publicitar sau social.
Este minunat ca impatimitii de actorie cu talent, care nu au fost admisi la Institutul National de Actorie pot sa capete cinstit dreptul de a juca in filme, de a face figuratie sau de a face reclame!

Multi au ramas cu nostalgia aceea ca nu au reusit sa joace pe scena, sa isi castige existenta din spectacole.
Oamenii care simt chemarea de a aparea in fata aparatului de filmat nu au mare lucru de facut si nu au nevoie de recomandarea vreunei persoane importante din lumea filmului sau a teatrului.
Pasii de urmat sunt mai mult decat simplii si se parcurg rapid, fara mult timp de asteptare.

In primul rand, oamenii doritori isi fac un cont pe site-ul agentiei Newmediacasting.ro in mai putin de 7 minute. In afara datelor personale este nevoie si de doua poze reusite.
Agentia prezentata mai sus este de 10 ani pe piata de profil si a gasit angajamente pentru mii de persoane. In prezent sunt inscrise in baza de date 100 000 de membri, dar este loc pentru toti cei care vor sa se inscrie, fiindca regizorii au nevoie de afro, de hispanici, de copii sau de adolescenti.
Din moment ce te-ai alaturat echipei, vei fi chemat sa dai probe video. Este nevoie sa se stie exact ce stii sa faci: sa te lupti cu sabia sau cu spada, sa faci acrobatii, sa canti frumos cu vocea sau la un instrument, sa fii convingator, cand faci reclama unui produs sau serviciu.

Am vazut reclame jucate atat de fals, incat le consider adevarate deservicii aduse celui care le-a platit.
Dupa ce faci parte din aceasta echipa cu experienta si cu parteneri puternici afara si in tara, trebuie sa urmaresti cu atentie maxima toate ofertele de casting care apar pe site-ul agentiei.

Mereu am citit oferte tentante pe site-ul acestei agentii. Iata cateva din ele:

-casting pentru filmarea unei reclame la produs in familie, adica parintii si copiii filmeaza impreuna.
-casting pentru modele profesioniste, inalte, pana in 30 de ani, care vor filma si in Franta, dar si in Romania
-selectie pentru un acrobat foarte inalt, pana in 30 de ani
-casting pentru spot social in care 20 de copii trebuie sa faca figuratie simpla.

Unul dintre prietenii mei era chemat adesea sa dea probe datorita infatisarii sale medievale. Pentru ca purta plete si avea barba a devenit preferatul regizorilor, iar omul nu s-a mai tuns niciodata.
Alaturi de infatisarea originala este bine sa ai si anumite abilitati, cum ar fi: sa manuiesti sabia, sa sari peste garduri, sa canti la pian, vioara sau chitara.
Iata ca in prezent, o parte din scena si din celebritate apartine omului obisnuit si acest lucru se datoreaza si agentiei prezentate de mine mai sus. Asa au ajuns oamenii obisnuiti sa faca figuratie la anumite emisiuni televizate si sa mai fie si platiti pentru asta.

Pentru unii reprezinta o sansa sa fie langa idolii lor: cantareti, actori, prezentatori tv si sa fie si platiti pentru asta.
Sa nu spui:”Eu nu voi fi selectat niciodata!” si sa ignori sansa pe care o ai de a fi selectat pentru un rol intr-un film sau pentru o reclama!
Pana nu incerci, nu stii daca ai sau nu ai sanse. Este frumos sa te vada lumea la televizor intr-un context pozitiv, nu la stirile de la ora 5 si sa fii util. In plus, obtii si un ban in plus, dar si faima.

Nu mai lasa zilele sa se scurga inutil, fara sa iti faci cont pe site-ul agentiei, fiindca mai pierzi un casting si nu este deloc bine! Fii activ si da-le o sansa si copiilor sau adolescentilor din familie!

Acum televiziunile si-au mutat centrul atentiei de la vedete catre oamenii obisnuiti, de aceea si tu ai sansa de a juca intr-un film.
In societate avem nevoie unii de altii, de aceea ofera-ti serviciile si vei fi servit la randul tau, cand vei avea nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *