De ce fac oamenii exercitii fizice? Exista multe explicatii si practicarea acestora aduce multe beneficii. Iata numai cateva dintre ele:
-recuperarea dupa accidente, luxatii, entorse sau fracturi
-lucrarea grupelor de muschi si a articulatiilor. Si membrele omului sunt ca masinile: cu cat nu se mai folosesc, cu atat incremenesc si sunt greu de repus in circulatie.
-mentinerea in forma, eliminarea surplusului de greutate depus inestetic si care atarna ca o greutate legata tot de picioare.

Recuperare ortopedie 100% eficienta se realizeza la Oxxygene.ro, fiindca exista aparatura necesara si se face sub stricta supraveghere medicala.
Gimnastica de inviorare se poate face si acasa, la fel exercitii de slabit, dar nimeni nu garanteaza eficienta lor ca in cazul clinicii prezentate mai sus, care pune la dispozitia bolnavilor si echipamente si personal calificat.
Exercitiile fizice dozate corespunzator cresc putin cate putin rezistenta si forta fizica pierdute in urma unor accidente sau traume si mobilitatea articulatiilor.
Cazati in conditii hoteliere, pacientii fac cunostinta cu aparatele care ii ajuta sa se recupereze in totalitate, daca asculta de sfaturile specialistilor.


1. Thera Trainer sau bicicleta pe care se poate pedala din scaunul cu rotile evita atrofierea musculara, restabileste circulatia sangelui in zona afectata, solicita creierul sa coordoneze miscarile si sporeste mobilitatea. Chiar si o persoana afectata total de paralizie trebuie sa isi miste membrele care-i permi acest lucru, sa nu se atrofieze si muchii functionali.

2. Banda medicala de alergat prevazuta cu suprafata de contact tip menita sa absoarba socurile directe ale pacientului cu banda. Cu toate ca medicul sta langa pacient, in timp ce acesta isi face constiincios exercitiile, banda este prevazuta si cu balustrade de care acesta se poate prinde in caz de pericol, balustradele fiind reglabile dupa inaltimea utilizatorului.
Kinetoterapia poate fi combinata cu fizioterapie si masaj, dar si cu ozonoterapie, cand pacientul acuza dureri mari si cu procedee de antiimbatranire sau de stopare a procesului degenerativ cauzat de inaintarea in varsta.

As alege acest centru de recuperare pentrun toti membrii familiei mele, in cazul in care situatia ar impune acest fapt, fara sa stau pe ganduri, deoarece:
-camerele sunt curate si sunt similare ca grad de confort unui hotel de cinci stele. Nu sunt supraaglomerate, cum sunt cele dintr-un spital obisnuit, ci au 2 sau 3 paturi. Fiecare camera este prevazuta cu baie, are frigider, televizor si conexiune la internet. Lenjeria de cea mai buna calitate se schimba regulat si se face curatenie in camera in ritm hotelier. In aceste conditii nu m-as teme ca ai mei se vor intoarce mai bolnavi decat au plecat.

-exista o gama variata de proceduri si tratamente care elimina durerea, mentine in forma sau recupereaza parti afectate ale organismului si intinereste in acelasi timp. Acestea nu au efecte negative, fiind indicate si celor care au suferit atacuri cerebrale sau paralizii.
-bolnavii nedeplasabili si cu afectiuni psihice sunt cazati separat.
-toti pacientii sunt atent monitorizati, iar personalul medical este pregatit sa intervina in cazul in care apar complicatii.

-hrana este adusa in regim de catering, de la un furnizor atent verificat, meniul zilnic fiindc cat se poate de echilibrat. Pacientilor li se asigura in acest mod hrana poaspata si sanatoasa.
Imi place sa cred ca in loc sa plece la tratamente in strainatate, romanii vor veni aici, unde au la dispozitie zeci de proceduri eficiente si confort similar cu cel oferit in hotelurile de lux. Aici se accepta si pacienti deplasabili, dar si nedeplasabili, cu afectari ale memoriei si cu boli psihice grave, ceea ce reprezinta o usurare pentru apartinatori.

Nu intotdeauna putem sa ramanem acasa cu bunica sau mama paralizata si greu se gaseste o persoana care sa o ingrijeasca la domiciliu corespunzator, fara sa o agreseze fizic sau verbal.
Clinica primeste asigurati CAS si persoane care nu poseda asigurare, tarifele fiind diferite in functie de urmatoarele criterii:
-tipul camerei: cu 2 paturi, cu 3 paturi sau rezerva cu 2 paturi.
-situatia pacientului: deplasabil, nedeplasabil, lucid sau cu afectiuni psihice
-cu asigurare sau fara asigurare.
Tarifele sunt afisate la vedere, dupa cum exista si un chestionar care masoara gradul de satsifactie al clientilor. Un pacient neasigurat care doreste sa se interneze la clinica prezentata mai sus va plati 300 lei/zi + medicamente, materiale sanitare si setul de analize, fiindu-i necesara si trimiterea de la medicul de familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *