Ai zice că alegerea de piese auto este floare la ureche. Însă nu pentru toată lumea. Conceptul de automobil trebuie să fie unul general și nu să privească doar anumite părți. Adică orice mașină, indiferent că este cea de serviciu, mașină pentru marfă sau automobil personal, trebuie să fie optimă atât din punct de vedere estetic, dar și funcțional.

Și ca să-ți faci idee cât de vag este acest aspect, permite-mi să detaliez aceste aspecte.

Fizicul
Cu toții tindem să alegem automobilul după design, să fie cât mai spectaculos să aibă bara din față curbată la un unghi specific sau să fie de o culoare precisă.

Poate fi și acesta un aspect dominant când faci o astfel de achiziție, dar nu trebuie să neglijezi avantajele tehnice pe care ți le oferă și/sau diferența de preț.

De câțiva ani încoace e tot mai popular ca alegerea culorii să influențeze costurile de achiziție.
Aspectul fizic este într-o relație directă cu partea tehnică și funcționalitatea. Imagineaza-ti că, din neant, un vânt puternic îți aduce pe parbriz un obiect dur care duce la apariția unei “flori”. Cu acel defect, mai mic sau mai mare, inspecția tehnică nu-ți va oferi certificarea necesară pentru a circula regulamentar. Este un prim punct negativ. Trebuie să ții cont că impactul poate avea loc asupra oricărei porțiuni a mașinii, afectându-i aspectul fizic. În același timp, un astfel de incident poate duce la producerea altor accidente. Acea “floare” poate reflecta greșit unghiul de lumină și transpunerea imaginilor din trafic direct pe retină. Astfel, în funcție de tipul geamului, acesta fie se poate fisura mai tare, fie îți reduce vizibilitatea, ceea ce înseamnă că ești în pericol și/sau că ești un participant periculos în trafic .

Partea tehnică
Dacă problemele de ordin fizic sunt des întâlnite și poate par simple, cele de ordin tehnic apar absolut la tot pasul. Norocoși sunt cei care își achiziționează o mașină nou nouță, de la dealerii autorizați. Dar nefericiți sunt cei care aleg după posibilități, un automobil second hand. Implicit, poate fi frumușel, cu specificații tehnice uluitoare. Sub capotă, doar un test specializat și o diagnoză îți poate arăta adevărata realitate.

Și știu, nu-i ușor nici să-ți permiți o mașină nouă, care beneficiază de asistență inclusă pentru problemele de ordin tehnic, dar nu-i simplu nici să fii nevoit să înlocuiești piese în permanență. O piesă defectă poate afecta implicit proasta funcționare a întregului mecanism, iar mașina poate întâmina probleme fix atunci când te aștepți mai puțin.

Dar întrebarea mea este: de ce să le înlocuiești atât de frecvent?
Dacă știi cum să-ți alegi corespunzător necesarul de piese auto, nu mai este nevoie să investești în permanență într-un automobil care, încă de la bun, nu ar fi trebuit să reprezinte o problemă/un disconfort fizic, psihic și financiar.

În primul rând zic să eviți magazinele neautorizate și toate acele piese care-ți ies la întâmplare la tot pasul. Piese și oferte sunt mii și mii, magazine tot mai multe. Și de asta depinde viitorul bunăstării tale și al mașinii.

Alege întotdeauna vânzătorii renumiți, de ce nu, furnizorii oficiali care te scapă de costurile suplimentare și timp pierdut, dar care îți oferă piese și accesorii de mașină 100% compatibile cu modelul tău. Și, cel mai important lucru, așa cum este cazul acestor simple becuri led auto de la gotek.ro, să fie analizate în detaliu, testate și chiar să dețină și un certificat de calitate/garanție care să asigure certificarea proprietăților conforme cerințelor.

Nu privi acest aspect drept o achiziție care costă mult. Mai mult costă acele piese clasice, din materiale slab calitative și mai puțin rezistente. Și de fiecare dată când alegi să schimbi piesele auto cu unele mai ieftine, no-name sau cu replici ieftine, de atâtea ori riști să plătești de zeci de ori mai mult decât ar fi costat o investiție corespunzătoare de la bun început.

Sfatul care simbolizează cât 1000 de cuvinte spune că nici să apelezi la cunoscuți și prieteni nu e o alegere înțeleaptă. Mai bine îți ei timp să analizezi piața, recenziile din online, review-urile de produse din domeniu. Nota dominantă te va ajuta să ei cea mai bună decizie.

Totodată, dacă mașina ta pare a avea mai multe defecte, fă-i o diagnoză întâi și stabilește dacă se merită investiția în noi piese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *