Brandeberg Bran este pensiunea care le are pe toate si ar putea sa rivalizeze lejer cu un hotel de cinci stele.
In camere, mobilierul din lemn pictat sporeste farmecul cladirii ingrjite de un colectiv de gospodari inimosi cu spirit estetic manifestat in doze maxime. Restaurantul poate fi considerat de lux nu numai prin decoruri, ci si prin colectia de vinuri si meniul care cuprinde peste 50 de feluri de mancare. Multe dintre aceste produse sunt bio, iar modul de preparare al lor le pune in valoare calitatile.

Sala restaurantului are o capacitate de 90 de locuri, deci aici pot fi organizate: teambuildinguri, nunti, botezuri, aniversari, gale de premiere sau banchete. Si terasa este destul de incapatoare cu cele 50 de locuri ale ei si ofera o priveliste de vis celor care mananca.
Bucataria nu este exclusiv romaneasca, ci in meniul sunt listate feluri unguresti de mancare si preparate vieneze pentru care s-au respectat retetele.
Dar nu venim in concedii numai sa mancam, cu toate ca fara hrana am fi morocanosi sau apatici. Venim sa cunoastem noi oameni si locuri noi si sa ne insusim lectii de viata. Venim sa ne vizitam tara, castelele ei, pesterile si cetatile, sa ii admiram muntii, cascadele si pesterile.


Pentru asta trebuie sa alegem pensiunea si in functie de asezarea ei. Ne pacalim cazandu-ne intr-o locatie in care pe o raza de 20 de kilometri nu este nimic notabil de vizitat. La Brandeberg avem in apropiere Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Pestera si Cheile Moeciului, de asemenea se ajunge foarte usor la partiile de schi.
Tot pensiunea prezentata mai sus ofera locuri de parcare sigure si suficiente si posibilitati de petrecere a timpului, cand nu se poate explora mediul. Acestea sunt: mesele de billiard si de tenis si locurile de joaca pentru copii, air-hockey.

Cand este vreme frumoasa si doriti sa ajungeti mai repede intr-un anumit loc sau sa pedalati punandu-ma muschii in miscare, aveti la dispozitie biciclete pe care le puteti inchiria.
Arhitectura austriaca a cladirii se potriveste perfect peisajului mioritic de vis.
Exista de asemenea o sala de conferinte, deci se pot organiza conferinte, congrese, simpozioane si sedinte de lucru, iar dupa terminarea lor petreceri de vis in aer liber sau la pensiune.
Oferta primaveii este insa de zeci de ori peste asteptari si demonstreaza cat de prietenos este acest loc cu copiii. Aici familiile cu copii sunt incurajate si fidelizate sa vina. Iata cum:
-copiii pana in 3 ani sunt cazati 100 % gratuit. Acesta este cu adevarat un act de dreptate, fiindca un micut nu consuma mare lucru si este insotit si supravegheat permanent de parintii sai.
-pentru copiii mai mari de 3 ani si mai mici de 15 se achita totul la jumatate de pret.

In acesta primavara familiile sunt incurajate sa iasa la munte, unde sa petreaca zile si nopti de vis si sa ofere organismului o cura veritabila de sanatate prin preturile exceptionale de la cazare. Se pot rezerva 3 zile si nopti in camera dubla la pretul care nu poate fi concurat de 350 de lei de persoana cu micul dejun si cina incluse.
In sarcina oaspetilor ramane numai pranzul, pe care il pot lua tot de la restaurantul pensiunii contra cost, din banii economisiti de la cazarea ieftina.
Am gasit aici o pensiune in care oamenii sfintesc locurile, gatesc cu dragoste pentru oaspetii lor si ii primesc cu bratele deschise. Interesul fata de asteptarile clientilor sunt pe primul loc si pentru asta tot personalul munceste peste program, daca este nevoie.

Nu este suficient sa te cazezi o data in acest loc fiindca vei simti nevoia sa revii sa te adapi la izvoarele curate ce tasnesc dintre stancile muntilor, sa simti mangaierea vantului pe frunte si aerul cel mai curat din lume rasfatandu-ti plamanii. La Bran este un taram incarcat de istorie, de frumusete nepamanteana si de legenda. Nicaieri nu sunt stranse la un loc atatea frumuseti ca pe aceste meleaguri si muritorului de rand nu ii sunt date sa guste atat de multe bunatati gatite in modul cel mai sanatos si mai curat.
Zacusca aromata si dulce ca aici nu se gaseste in alt loc, salata de ghebe in otet sau de muraturi la fel de racoritoare ca la restaurantul Brandeberg nu gasesti in toata lumea si nici branza untoasa care sa usture tentant si aromat fiindca este pastrata in coaja de brad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *