De dragul nostru, copii invatati cu confortul de la oras, bunica a devenit inventiva. A luat un bidon urias de plastic si a rugat un mester sa il puna la inaltime, prevazandu-l cu un cap de dus. Vara, razele soarelui incalzeste apa, iar noi putem sa facem o baie pe cinste.
Da, stie bunica ce ne lipseste si a improvizat si o chiuveta mobila, prevazuta cu robinet, numai ca trebuie umpluta mereu.
Sa umplem dusul improvizat, urcam pe o scara su galetile pline in maini, iar apa ne curge pe fata si pe piept. Facem baie inainte sa ne bagam sub dus. In plus, cand se face frig, dusul nu mai este functional.

Cum incepe sa se racoreasca afara, bunicuta se intristeaza si ii apar lacrimi in ochi de ciuda.
-Ah, pe copiii mei i-am spalat in copaia de lemn, dar inteleg ca voua va este greu sa faceti la fel. Stiu eu ca ne mai vedem la vara si imi va fi casa pustie si voi muri de dorul vostru. Este posibil sa veniti intr-o zi la mine si sa nu ma mai gasiti!
O inteleg. Candva a avut casa plina. Si pe noi ne-au lasat parintii la ea, cat am fost mici. Acum am crescut si ne-am facut pretentiosi. M-au miscat atat de tare cuvintele ei ca vom veni la ea, dar ea nu va mai fi, incat doresc sa ii fac neaparat o baie, sa nu o mai preocupe dusul acela de afara. Sa aiba si ea la dispozitie apa calda si apa rece din belsug, sa dea drumul la centrala si sa nu mai care lemne cu bratul in casa, sa scape de luat cenusa in fiecare dimineata.


Bunica are dreptul la o viata mai buna, iar pentru asta am inceput sa comand tevi si fitinguri pvc, centrala pentru incalzire si calorifere. Stiam ca in magazinul Incalzire-sanitare.ro gasesc tot ce am nevoie si tot ei imi asigura si montajul centralei si al caloriferelor, la solicitarea mea.

Nu puteam sa supraveghez lucrarile de aceea am dorit ca instalatorul sa fie de la Incalzire-sanitare.ro, fiindca:
-este autorizat si are expertiza. Nimeni nu trebuie sa mearga pe improvizatie la lucrari atat de importante. Ne multumim sa aducem pe cineva despre care stim ca se pricepe, fara calificarea necesara pentru ca este mai ieftin, dar putem plati scump alegerea noastra! Poate fi ca in zicatoarea:”Scump la tarate si ieftin la faina”.
-sunt oameni de incredere si onesti, bunica nu va fi in pericol. Este esential sa aducem in casa oamenilor batrani meseriasi responsabili, care nu sunt susceptibili de infractiuni. Au fost instalatori care dupa ce au efectuat lucrarile ziua, s-au dus peste batrani noaptea, sa ii jefuiasca.

Investesc cu drag in casa bunicii fiindca imi este foarte draga si nu pot uita zambetul ei dulce, inima buna ca painea calda si mainile pricepute.
Ea mi-a luminat copilaria si mi-a fost model de omenie. In plus, casa ei este casa mea de suflet, iar bunica mi-a facut deja acte pe ea.
Iata de ce abia am finalizat lucrarile de la sistemul de apa, incalzire si canalizare si ma gandesc sa comanda si dispozitive pentru captarea energiei solare.
Casele de la tara au farmecul lor aparte, mai ales daca au fost leaganul copilariei tale. In spatele casei se intinde livada nesfarsita, iar pe dealul de peste drum, din fata ei, via. Pot pune la punct si o gradina de zarzavat si voi trai aici ca in rai.

Investiti in casa buncilor si rasplatiti-le bunatatea cu care v-a tratat, cand erati mici! Stiati ca pentru ei vizitele lor sunt sunt prilej de bucurie si de mare sarbatoare. Duceti-va mai des la ei!
Recunostinta mea se indreapta catre magazinul online care mi-a facilitate procurarea materialelor, le-a livrat la adresa indicata si a asigurat si montajul facandu-mi un pret excelent.
Fara ei nu stiu daca reuseam sa fac toate acestea fiindca in societatea actuala timpul inseamna bani, iar in zilele libere de la stat nu lucreaza nimeni.
A intinerit bunica de cand are parte de atata rasfat. Ii place sa isi faca zilnic dus, mai ales ca nu plateste apa, fiindca vine direct din fantana cu apa curata ca lacrima, care nu seaca niciodata. Totul a plecat de la dusul improvizat si de la dorinta bunicutei de a o vizita mai des…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *