Gandim simplist, cand ridicam cu amandoua mainile cupa succesului si suntem premiati. Credem ca in mare parte nu trebuie sa impartim meritele cu nimeni, desi in spatele fiecaruia dintre noi sta sirul celor care ne-a format. Angajatul lumii ar trebui sa ii multumeasca persoanei care i-a impartasit tainele meseriei, celui care l-a facut sa o indragesca si omului care l-a motivat sa castige intrecerea.
In cazul unei medalii olimpice la inot, situatia sta la fel. Pe podium urca numai castigatorul, dar si antrenorul a muncit la fel de mult si unde s-ar fi antrenat medaliatul fara piscina olimpica si fara accesorii piscine olimpice.
Dragostea pentru inot incepe cu amenajarea bazinului sau a piscinei, astfel incat omul sa fie atras sa vina si sa inoate aici.

Sportivul nu ar fi obtinut nicodata performanta, fara scarile din inox pe care copilul adus la prima lectie de inot a coborat temator. Nu avea cum sa se arunce de prima data in bratele albastre ale lichidului racoritor, fiindca teama isi spunea cuvantul.
Daca apa ar fi mirosit sau ar fi fost plina de impuritati, venitul la cursurile de inot ar fi incetat. S-ar fi razvratit si parintii sa isi stie copilul amenintat de infectii si de diferite afectiuni ale pielii. Pompele, filtrele, cascadele toate si-au avut rostul lor.


De la piscina sau bazinul olimpic de la club s-a trecut la cea de-acasa ca antrenamentele sa fie neintrerupte, fiindca titlul de campion se obtine greu. Trisezi fata de tine insuti astazi, pierzi medalia de aur, trisezi maine, ti-o ia altcineva mai perseverant si pe cea de argint, iar trei zile lipsa de la antrenamente inseamna pierderea bronzului.
Este o senzatie unica sa urci pe podium, sa te afli printre cei mai buni si pentru tine sa se cante imnul. Am vazut sportivi cu experienta, care plangeau in hohote la inmanarea medaliei, fiindca nu putea sta indiferenti.

Cand castigi, ai alaturi de tine toata tara, cand pierzi, te injura toti de parca tie nu ti-ar fi placut sa obtii medalia.
Ce vreau sa spun este insa altceva. Cand urci victorios pe scena sa primesti medalia, sa iti aduci aminte de:

-familia care te-a spustinut in tot ceea ce ai facut si ai obtinut. Nu uita parintele care te-a dus de manuta la antrenamente si pe cel care te astepta ca tu sa iti primesti lectia de inot!
-antrenorii, de la cel mai indepartat in timp (din perioada copilariei), pana la cel caruia ii apartine un sfert sau poate chiar jumatate din medalia ta.
-personalul care curata bazinul/piscina. Nu este greu sa indrepti un gand de recunostinta fata de cei care aveau grija ca apa sa fie calda si curata.
-cel care a proiectat piscina si a montat cu responsabilitate toate accesoriile. Orice piscina se face cu multa munca si pricepere.
-cei care au comercializat accesoriile si echipamentele pentru piscina si le-au livrat la adresa indicata.
Ai inteles acum cu cate eforturi devine functionala o piscina? In afara de investitia propiru-zisa, multi oameni muncesc la punerea la punct a unui bazin olimpic, in care sa se antreneze viitorii medaliati.

Dragul meu, ti-ai propus sa calci pe urmele inotatoarelor romance si te felicit pentr asta! Am avut sportive de exceptie in acest sport, iar medaliile lor cantareau greu la olimpiada. Poti sa iei aurul, argintul, bronzul, sa castigi toate finalele din lume cu munca si cu vointa.
Medalia de orice culoare si din orice material ar fi, nu pica din cer.
Pana atunci insa trebuie sa muncesti la bazinul olimpic si sa iti aduci bazinul olimpic acasa. Da, sunt multi oameni care se dedica trup si suflet sportului, artei gasindu-si multumirea in a fi printre cei mai buni.

Roaga-ti parintii sa investeasca in tine si fa tot ceea ce depinde de tine sa fii in frunte!
Magazinul online Piscine-concept.ro este alaturi de tine si te sustine sa iti amenajezi acasa piscina olimpica la care visezi. Accesoriile si echipamentele comandate de tine din acest magazine aprovizionat sunt livrate oriunde in tara. Gasesti la ei panouri pentru intoarcere si podium pentru inotatorii astrapool sau sisteme de iluminare nocturna.
Avem nevoie de inotatori foarte buni care sa readuca in tara medalii olimpice la acest sport si sa duca mai departe gloria lui Carmen Bunaciu sau a Cameliei Potec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *