Nu cred ca este cineva care sa stie cand si cum exact au inceput oamenii sa foloseasca uimitoarele pietre semipretioase, cert este faptul ca au fost obiect de fascinatie din cele mai vechi timpuri, nu doar datorita aspectului lor estetic, care este foarte placut, ci si datorita faptului ca ascund in ele energii cosmice si telurice (care apaprtin pamantului) acumulate de milioane de ani, care, odata iesite la lumina, radiaza in jurul lor energie pozitiva.

Datorita acestor proprietati, bijuteriile cu pietre semipretioase au o putere la fel de mare ca si cele cu pietre pretioase, fiind totodata accesibile si disponibile intr-o variata gama de modele de accesorii (cercei, bratari, lantisoare, inele).
Asadar, ce pietre este recomandat sa purtati, in functie de zodie:


1) Berbec: berbecul este o zodie de foc, iar piatra recomandata acestui semn zodiacal este Piatra Soarelui. Piatra Soarelui este o piatra semipretioasa luminoasa, ce confera bucurie si pofta de viata, amplifica intuitia si ofera o conexiune profunda cu lumina si cu puterea de regenerare a soarelui.

2) Taur: taurul este zodie de pamant, asadar pentru acesta este recomandat Agatul verde. Agatul Verde are puterea de a armoniza energiile yin si yang, cele doua principii care mentin in echilibru intregul Univers. De asemenea, aceasta piatra naturala semipretioasa are efecte de calmare si este aducatoare de liniste.

3) Gemeni: zodie de aer, acesteia i se potriveste foarte bine Howlite-ul alb. Howlite-ul alb are un efect de calmare destul de puternic, te ajuta sa iti stabilesti obiectivele si apoi sa le duci la indeplinire. La nivel psihologic, aceasta amplifica rabdarea si elimina mania si furia necontrolata.

4) Rac: racul este zodie de apa, iar in ceea ce ii priveste, acestor nativi li se potriveste ca o manusa Piatra Lunii. Este o piatra a noilor inceputuri si dupa cum ii spune si numele, are o conexiune speciala foarte puternica cu Luna si cu intuitia. Cel mai puternic efect al sau este acela de calmare a emotiilor, de a scoate la lumina informatiile ascunse in subconstient si de a promova intuitia si empatia.

5) Leu: leul este un semn zodiacal de foc, iar piatra semipretioasa potrivita pentru acesta este Agatul rosu. Energia acesteia are efecte calmante si confera purtatorului / purtatoarei siguranta si securitate, asigura un sprijin important in perioadele dificile. Agatul de foc are functie protectoare puternica indeosebi impotriva gandurilor rauvoitoare ale altor persoane, asigurand un scut protector.

6) Fecioara: fecioare este semn de pamant, iar piatra care i se potriveste este Jaspul policrom. Jaspul este considerat piatra naturala cu cea mai mare afectiune din cate exista, iar aceasta ofera sustinere si sprijin in perioadele de stress, liniste si pace interioara, asigura protectie si echilibreaza energiile.

7) Balanta: balanta este semn de aer, iar acesteia i se potriveste Quartz-ul verde. Prezinta o energie puternica ce nu necesita purificare sau incarcare. De aceea, ea ofera o protectie foarte mare. La nivel psihologic, intareste caracterul si te ajuta sa iti manifesti mai plenar (desavarsit) potentialul.

8) Scorpion: este zodie de apa. Scorpionilor li se potrivesc bijuteriile realizate din Obsidian fumuriu. Obsidianul fumuriu este o piatra semipretioasa naturala, care nu cunoaste limite, de aceea actioneaza imediat si are o putere enorma. Ne arata cum sa imbunatatim situatiile distructive, oferindu-ne un sprijin puternic

.
9) Sagetator: este o zodie de foc, prin urmare piatra semipretioasa care i se potriveste este Howlite-ul galben. Aceasta piatra semipretioasa are un efect de calmare extrem de puternic, te ajuta sa iti stabilesti obiectivele si apoi sa le duci la indeplinire, iar la nivel psihologic amplifica rabdarea si elimina mania si furia necontrolata.

10) Capricorn: zodie de pamant, capricornului i se potriveste Howlite-ul rose. Prezinta un efect asemanator cu cel al Howlite-ului galben, adica are un efect de calmare foarte puternic, te ajuta sa iti stabilesti obiectivele si apoi sa le duci la indeplinire.

11) Varsator: varsatorul este zodie de aer. Acestei zodii i de potriveste Quartz-ul roz. Este cel mai important cristal natural pentru inima si pentru chakra corespondenta. Purifica si deschide inima pe toate nivelele, conducand la o vindecare launtrica profunda si la iubire de sine.

12) Pesti: zodie de apa. I se potriveste Agatul Blue Sky. Energia sa blanda aduce o stare de pace interioara, fiind una dintre pietrele naturale cu cele mai pronuntate efecte de sustinere emotionala si afectiva.

Pietrele semipretioase au darul de a aduce energii pozitive asupra celui sau celei care le poarta. Dar pentru a avea parte de rezultate optime, specialistii in cristaloterapie recomanda sa purtati asupra voastra pietre semipretioase in functie de zodie. Pietrele semipretioase sunt folosite pentru a activa, echilibra si amplifica energia chakrelor, pentru a energiza organismul si pentru a-l vindeca (vindecarea se bazeaza pe credinta ca aceste pietre au o putere vindecatoare naturala). Si cum putem beneficia de energia necesara armonizarii corpului nostru fara a trebui sa consumam timp pentru aceasta? Raspusul este simplu: purtand bijuterii cu pietre semipretioase, cu putere tamaduitoare si proprietati care ne vor deschide inima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *