Noul OM-D E-M1X pune în prim plan nevoile utilizatorilor profesionişti prin fiabilitate și performanțe îmbunătățite

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X, o cameră foto proiectată ținând cont de nevoile utilizatorilor profesioniști în ceea ce privește fiabilitatea, viteza, precizia și calitatea imaginii.

E-M1X rămâne în continuare ataşată promisiunii Olympus de a oferi cel mai ușor și compact sistem foto mirrorless din clasa sa.

Prin construcţia sa, noul model din gama OM-D profesională pune în evidență potențialul formatului de senzor Micro Four Thirds și este dotată cu cele mai noi tehnologii imagistice, totul într-o carcasă robustă cu grip vertical integrat ce ajută la îmbunătăţirea fiabilităţii şi a modului de operare, în toate condițiile de utilizare.

Dispunând de cel mai performant1 sistem de stabilizare a imaginii (IS) din lume, de un sistem de focalizare automată (AF) reproiectat și rapid, precum și de două procesoare de imagine TruPic VIII care permit o reacție ultra-rapidă și fotografii High Res din mână, această cameră extrem de puternică oferă un mix irezistibil de caracteristici impresionante și portabilitate.

Împreună cu obiectivele Olympus de rezoluție înaltă, din linia M.Zuiko, oferă imagini de înaltă calitate și își dezlănţuie adevăratul potenţial, în special pentru domeniile în care portabilitatea, viteza și fiabilitatea sunt absolut esențiale – precum fotografia wildlife, fotografia de documentare și fotografia sportivă.

E-M1X se alătură familiei Olympus la doar doi ani de la introducerea unor repere de referință în categoria camerelor profesionale – modelul OM-D E-M1 Mark II, noile obiective M.Zuiko PRO și lansarea serviciului Olympus PRO. Datorită grip-ului vertical integrat, a unui corp ce beneficiază de cel mai bun sistem de protecție din lume2  împotriva prafului, stropirii și înghețului, precum și a unei serii de noi caracteristici solicitate de fotografi profesioniști, E-M1X oferă un control fără precedent, ergonomie, stabilitate și rezultate profesionale în orice condiții de vreme.

Folosind un nou senzor giroscopic, Olympus a îmbunătățit renumitul său sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe, reușind compensarea cu până la 7.5 trepte de expunere1. Sistemul de focalizare automată a fost reproiectat în întregime, oferind puncte de focalizare suplimentare și o nouă funcție de detectare inteligentă şi urmărire automată a subiectului. Capabilitățile de fotografiere la mare viteză au fost îmbunătățite, fiind adăugat şi modul de fotografiere cu efect anti-pâlpâire. Pe lângă acestea, regăsim şi fotografierea High Res din mână, funcționalitatea de filtru Live ND, un meniu personalizabil, capabilitatea de alimentare și încărcare prin portul USB, precum și două sloturi pentru carduri SD UHS II. Folosit împreună cu obiectivele de înaltă calitate M.Zuiko, cu noul bliț wireless și software-ul de gestionare a imaginii “Olympus Workspace”, E-M1X este instrumentul perfect pentru a obține rezultate profesionale și a lucra cu acestea.

Un nou standard în durabilitate, siguranță și operabilitate

Datorită unui grip vertical integrat, E-M1X oferă acel plus de siguranță în manipulare și fiabilitate, pe care mulți profesioniști îl căutau. Deoarece designul este același, atât pentru gripul vertical, cât și pentru cel orizontal, utilizatorii se vor bucura de mișcări intuitive ale mâinilor atât pentru fotografierea în mod portret, cât și în mod peisaj.

Dispunerea, forma și înălțimea butoanelor au fost complet reproiectate pentru a oferi control uşor şi rapid al funcţiilor atunci când se utilizează vizorul. Acesta din urmă, dispune de un nou design optic, cu factor de mărire de 0.83x (echivalentul a 35mm). Un selector multiplu de tip joystick este inclus atât în poziția orizontală, cât și în cea verticală, astfel încât utilizatorul să poată modifica rapid zonele de focalizare. Mai mult, pârghia poate fi comutată acum și în modul C-lock, pentru a permite blocarea comenzilor în poziție verticală și blocarea doar a comenzilor selectate.

Fiind echipată cu renumitului sistem de etanșare OM-D, cel mai bun din lume la acest moment, camera a trecut cu brio testele interne2 Olympus împotriva stropirii. Aceste teste sunt mai riguroase decât IPX1, de aceea oferă utilizatorului garanţia utilizării în cele mai severe condiții meteo. Rezistența la praf, stropire și îngheț2 este menținută chiar și atunci când se conectează telecomanda, microfonul sau căştile.

Sistemul cu senzori pentru reducerea prafului este dotat acum cu un filtru cu unde supersonice (SSWF) îmbunătățit, care vibrează de 30.000 de ori pe secundă, reducând și mai mult(cu până la 10x) posibilitatea ca praful sau murdăria să compromită fotografiile sau echipamentul. Fiabilitatea acestui model este reliefată şi de construcţia special a carcasei, capabilă să disipe eficient căldura excesivă ce apare la înregistrarea de filme sau în timpul fotografierii secvențiale, în timp de obturatorul oferă o durată de viață net superioară, de 400.000 de acționări.

Durata de funcţionare este si ea îmbunătăţită, printr-un sistem de inserție tip cartuș, cu doi acumulatori de tip BLH-1 (utilizat și la E-M1 Mark II). Astfel, cu ajutorul acestora, utilizatorii pot captura până la 2.580 de imagini înainte de a fi necesară reîncărcarea lor. Dispunând de un sistem de alimentare și încarcare prin USB de tip USB Power Delivery (USB-PD), de la surse cu putere de până la 100 W, cei doi acumulatori din corpul camerei pot fi încărcați complet în aproximativ două ore.

Sistem de focalizare automată reproiectat, pentru confort, viteză și precizie optime

Sistemul AF de la OM-D a fost complet reproiectat pentru E-M1X. Construit pe același tip de senzor AF cu detecție de fază şi 121 de puncte în cruce, care a fost implementat la OM-D E-M1 Mark II, algoritmul AF a fost regândit și a fost mult îmbunătățit. Mai mult, E-M1X utilizează informațiile AF din imagini deja înregistrate pentru a permite urmărirea rapidă a mișcărilor imprevizibile și a modificărilor de viteză ale subiectului.

Pentru modelul OM-D E-M1X sunt disponibile diferite setări AF suplimentare, inclusiv diferite moduri țintă AF (acum existând și grupuri cu 25 de puncte de focalizare) și setări personalizate ale poziției zonei AF atunci când țineți camera vertical sau orizontal. Punctele de focalizare pot fi mutate rapid cu noul selector multiplu (joystick).

O nouă caracteristică de detectare inteligentă a subiectului, permite sistemului AF să detecteze automat subiecte specifice (motoare sport, aeronave, trenuri), focalizând și urmărind zona optimă, astfel încât utilizatorii să se poată concentra în întregime asupra compoziției.

E-M1X  excelează şi în condiţii de lumină slabă, în special datorită sistemului AF cu modificarea limitei în lumină scăzută, ce permite reducerea a până la -6 EV trepte de expunere.

Performanță de mare viteză și o calitate excelentă a imaginii

Viteza și calitatea imaginii noului E-M1X sunt date de senzorul Live MOS de 20.4 MP care dispune de o nouă acoperire şi o mai bună sensibilitate, precum și de cele două procesoare de imagine TruPic VIII, de mare viteză, ce îmbunătățesc factorii fundamentali de performanță, precum timpul de pornire și timpul de revenire din modul de repaus. Includerea a două procesoare de imagine, contribuie nu numai la creșterea rapidităţii, ci și la suportul pentru două sloturi de carduri SD UHS-II, de mare viteză. Astfel, utilizatorul poate folosi cele mai recente funcții de fotografiere, precum Fotografia High Res din mână, filtrul Live ND și focalizarea automată cu detectarea inteligentă a subiectului.

La dezvoltarea lui E-M1X, inginerii Olympus au evoluat sistemul de stabilizare a imaginii, prin introducerea unui senzor giroscopic îmbunătăţit, reuşind să ofere unul dintre cele mai performante sistem de compensare disponibile în lume. În combinație cu un obiectiv M.Zuiko IS PRO, această tehnologie permite sincronizarea sistemulului de stabilizare a imaginii pe 5 axe IS și compensarea a până la aprox. 7.5 trepte de expunere1, eliminând necesitatea utilizării unui trepied și facilitând fotografierea liberă, din mână, în condiții diverse.

Folosind funcţia de blocarea AF, E-M1X oferă posibilitatea de fotografiere secvențială de mare viteză, cu maxim 60 de cadre pe secundă, pentru captarea acelor momente de fracţiuni de secundă pe care ochiul uman nu le poate vedea. Prin activarea funcţiei de urmărire AF/AE, se poate ajunge la maximum 18 cps.

Modul Pro Capture al camerei oferă posibilitatea înregistrării a până la 35 de cadre retroactiv de la momentul acționării complete a butonului de declanșare. Această caracteristică, apeciată deja de utilizatorii modelului OM-D E-M1 Mark II, este ideală pentru fotografia de acțiune, unde mişcarea subiecţilor este una imprevizibilă.

În plus, față de imaginile de înaltă rezoluție de max 80MP, care pot fi captate la fotografierea High Res cu trepied, E-M1X oferă opţiunea de a executa fotografii HighRes din mână. Prin această funcție se generează o singură fotografie de înaltă rezoluție, echivalentă uneia captată cu un senzor de 50MP, fără urme de neclarități cauzate de mișcarea mâinii.

O nouă funcționalitate Live ND încorporează efecte de fotografiere cu timpi lungi, similară cu cea obţinută la utilizarea unui filtru ND. Scena poate fi revizuită în vizor, iar efectul poate fi editat înainte ca utilizatorii să facă fotografia. Efectele pot fi setate pe cinci nivele: ND2 (echivalent unei trepte de expunere), ND4 (2 trepte), ND8 (3 trepte), ND16 (4 trepte) și ND32 (5 trepte).

Capabilități de filmare și alte caracteristici

Pe lângă funcţia principală, de fotografiere profesională, noul E-M1X este şi un maestru al filmării, dispunând de toate caracteristicile suplimentare necesare unui videograf. Astfel, noul model oferă capabilităţi de înregistrare video în format Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160), oferind videografilor nu doar cea mai mare rezoluție de înregistrare din prezent, dar și o mai mare flexibilitate în ceea ce privește procesul de post-producție. Puternicul sistem de stabilizare pe 5 axe IS și stabilizarea electronică permit înregistrări video 4K și C4K, din mână, cu trei nivele selectabile pentru compensarea mișcării, în funcție de poziția și mișcarea fotografului.

Pentru a contracara schimbarea condițiilor de iluminare tipice în timpul filmărilor de documentare și din natură, E-M1X suportă fotografierea cu log. OM-Log400 oferă filmări fără pierderi de detalii în zonele cu foarte multă umbră sau lumină și o mai mare libertate pentru creativitatea video, prin gradarea culorilor.

În plus, filmările de mare viteză cu 120cps sunt suportate acum în format Full HD, existând capabilitatea de filmare cu calitate cinematografică, cu percepția unei mişcări lente.

OM-D E-M1X conține un senzor GPS încorporat, senzor de temperatură, manometru și busolă, denumite colectiv “senzori de câmp”. În plus față de informațiile despre locație, cum ar fi longitudinea și latitudinea, acești senzori detectează și înregistrează temperatura, înălțimea și direcția camerei pentru a adăuga informații detaliate de fotografiere la imagini.

Dispunând de caracteristica de fotografiere cu efect anti-pâlpâire, camera detectează frecvența de pâlpâire a surselor de lumină artificială și sincronizează obturatorul pentru a minimiza inconsecvențele de expunere și de culoare între cadrele secvențiale. Detectarea efectului de pâlpâire suprimă apariţia dungilor, care pot apărea la utilizarea modului silențios (cu obturator electronic) și la înregistrarea filmelor, astfel încât utilizatorii să poată ajusta cu finețe viteza obturatorului.

Un nou mod de lucru pentru captură Wi-Fi permite fotografierea asistată de un calculator și face posibil transferul wireless al imaginilor către un computer, folosind software-ul de control al camerei “Olympus Capture”.

Preţ şi disponibilitate

OM-D E-M1X este compatibil cu gama de obiective profesionale Micro Four Thirds şi accesorii de la Olympus, inclusiv gențile de cameră special concepute, blițurile electronice și accesorii pentru acestea.

OM-D E-M1X va fi disponibil începând cu sfârşitul lunii februarie în varianta body la un RRP de 13 999 lei.

Ca la orice cameră și obiectiv Olympus, E-M1X poate beneficia de o extensie gratuită de garanție6 de șase luni, la înregistrarea produsului prin intermediul platformei MyOlympus la www.my.olympus.eu.

Accesorii selectate

Împreună cu E-M1X, va fi lansat un nou software de management al imaginii, precum și un nou bliț și sisteme de comandă wireless.

Software-ul “Olympus Workspace” pentru gestionarea imaginilor

Acest software de gestionare a imaginii oferă funcții de vizualizare autentică și editare a imaginilor, cu diferite fluxuri de lucru pentru fotografii profesioniști. Olympus Workspace poate fi descărcat gratuit pentru utilizatorii care dețin o cameră Olympus

Bliţ electronic FL-700WR

FL-700WR este un bliţ electronic de înaltă performanță compatibil cu fotografierea wireless prin unde radio. În timpul fotografierii wireless, acesta poate fi utilizat ca un sistem de comandă sau ca un bliţ cu receptor încorporat. Designul compact și ușor oferă o portabilitate excelentă, cu o intensitate ridicată, la un număr director maxim 42 (ISO 100/m). Datorită construcției rezistente la praf, stropire și îngheț (-10 ° C), blițul oferă siguranță atunci când fotografiați într-o varietate de medii, inclusiv în ploaie.

Sistem de comandă wireless FC-WR și receptor wireless FR-WR

FC-WR și FR-WR pot controla prin intermediul camerei mai multe unități bliț aflate la distanță, permițând fotografierea wireless cu bliț versatilă. Ca și în cazul blițului FL-700WR, construcția rezistentă la praf, stropire și îngheț (-10° C) permite utilizarea într-o varietate de medii. Sistemul de comandă se poate conecta la trei grupuri și la un număr nelimitat de blițuri.

Outlook: Anunț de dezvoltare pentru noi obiective tele care permit fotografierea super-tele din mână

Pentru a îmbunătăți capabilitățile de fotografiere tele ale E-M1X, Olympus anunță astăzi dezvoltarea teleobiectivului cu super zoom M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO. De asemenea, este în curs de dezvoltare M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20. Combinarea celor două produse va face posibilă fotografierea super tele din mână la 2000mm (echivalent în format a 35mm). Cu aceste produse, Olympus va extinde în continuare gama sa de super-teleobiective, maximizând avantajele sistemului Micro Four Thirds, cu referire aici la caracteristici precum calitatea excelentă a imaginii, designul compact, ușor și portabilitatea sistemului.

Modelul M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

Acesta este un super teleobiectiv cu zoom din seria M.Zuiko PRO proiectat pentru performanțe optică excelente într-o formă compactă și ușoară, rezistentă la praf, stropire și îngheț (-10° C). Acesta va dispune de un teleconvertor încorporat de 1.25x, care poate fi extins instantaneu la o distanță focală maximă de 1000mm5 (echivalent în format 35mm). De asemenea, prin încorporarea unui sistem de stabilizare a imaginii IS, obiectivul va suporta sincronizarea cu sistemul de stabilizare pe 5 axe IS atunci când operează împreună cu stabilizarea imaginii din corpului camerei. Teleconverterul încorporat este foarte util, acest super teleobiectiv cu zoom fiind optim de utilizat pentru fotografia wildlife și sportivă. Produsul este programat să fie disponibil la vânzare în 2020.

M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20

Este un teleconvertor care dublează lungimea focală a obiectivului principal și dispune de o performanță excelentă de portabilitate, precum și de rezistanţă la praf, stropire și îngheț (-10° C). Acesta poate fi atașat la M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, în prezent în curs de dezvoltare, precum și la obiectivele PRO M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO și la M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2 .8. Acest produs nu doar extinde capabilitatea telefoto, dar, de asemenea, dublează factorul de mărire al obiectivului principal pentru telefotografierea macro. Acest produs este programat să intre în vânzare în vara anului 2019.

Specificațiile produsului pot fi modificate fără notificare. Verificați site-ul Olympus la www.olympus.ro pentru cele mai recente specificații.

1Aproximativ. 7,5 EV trepte de compensare a expunerii în combinație cu M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO la o distanță focală de 100mm (echivalentul în format 35mm: 200mm) și declanșare la jumătate de cursă cu stabilizarea imaginii: Off. Conform standardelor CIPA, atunci când este corectată pe 2 axe (Yaw și Pitch). Precum la data de 24 ianuarie 2019

2Rezistenţa la praf, stropire și îngheț (-10°C) conform cu condițiile de testare Olympus. Conform cu IPX1, în baza publicației standard IEC 60529.

3Preţ recomandat de retail

4Obiectiv folosit: M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 IS PRO

5Când utilizați teleconverterul încorporat. Diafragma cea mai mare este F5.6.

6Șase luni în plus față de garanția legală din țara de cumpărare.


OM-D E-M1X

CARACTERISTICI PRINCIPALE:

  • Dezvoltat pentru a produce rezultate profesionale cu maximă fiabilitate și operabilitate
  • Design intuitiv cu grip vertical integrat pentru ergonomie superioară, atât în modul portret cât și în modul peisaj
  • Cea mai bună protecție din lume împotriva prafului, stropirii și înghețului
  • Cel mai performant sistem de stabilizare a imaginii din lume, cu compensarea a până la 7,5 EV trepte de expunere1
  • Sistemul AF îmbunătăţit cu diferite setări și moduri țintă AF, precum și un sistem AF cu urmărirea inteligentă a subiectului
  • Senzor MOS Live 20.4 MP cu un filtru cu unde supersonice, îmbunătățit, pentru reducerea prafului
  • Două procesoare de imagine de mare viteză TruePicVIII, care permit o reacție ultra-rapidă și noi caracteristici inovatoare
  • Dimensiuni: W 144,4mm x H 146,8mm x D 75,4mm
  • Greutate: aprox. 849g (doar body), 997g (cu 2 acumulatori și carduri SD)
  • Disponibil începând cu sfârşitul lunii februarie 2019 la un RRP de 13 999 lei (doar body)
  • Mod Pro Capture pentru fotografia de acțiune cu suport pentru preluarea de cadre în format RAW, fără blackout.
  • Fotografiere High Res 50MP din mână

Funcția Filtru Live ND pentru obţinerea unor efecte similare declanșării cu timpi lungi, fără a folosi filtru extern

  • Senzori de câmp integrați pentru a adăuga metadate detaliate la imagini și clipuri video
  • Capabilități video “OM-D Movie”: 4K și C4K,OM-Log400, Diferite niveluri ale IS, Fotografiere de mare viteză cu 120cps în format FullHD
  • Capabilități de fotografiere cu efect anti-pâlpâire
  • Două sloturi pentru carduri SD UHS-II pentru reacție de mare viteză
  • Doi acumulatori într-un sistem inovator de tip cartuș și capabilități de încărcare prin interfața USB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *