“Primele  scurgeri de date din 2019 nu au întârziat să apară, știrile legate de politicienii din Germania, ale căror informații au ajuns în mediul online, ținând prima pagină a ziarelor”, spune David Emm, Principal Security Researcher, Kaspersky Lab.
“Rapoartele concluzionează că nicio informație nu a fost de extrem de sensibilă, dar datele au inclus detalii bancare și financiare, cărți de identitate și conversații private, care ar putea fi ușor folosite cu rea intenție – mai ales având în vedere natura meseriei de politician. Nu știm care a fost motivul, dar este puțin probabil să fie unul pur financiar – ci mai degrabă un hacktivist care speră să provoace probleme.
Cert este că, în toate organizațiile, stocarea și schimbul de informații în siguranță rămân un proces continuu de învățare, pentru că datele sunt considerate din ce în ce mai valoroase de către cei care speră să le exploateze. Este vital ca organizațiile să-și revizuiască periodic procesele de securitate a informațiilor și să-și pregătească personalul cu privire la modul de păstrare a informațiilor proprii și ale altora atunci când comunică atât în interiorul, cât și în afara unei organizații.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *