Desi a plecat dintre noi de un deceniu, regretatul profesor Mircea Ganga a lasat elevilor si profesorilor din Romania manuale si culegeri excelente din domeniul matematicii, dar si fizicii, pentru clasele liceale. Matematica a fost insa, marea lui pasiune careia i-a dedicat intreaga sa viata. Fosti elevi si-l amintesc ca pe un geniu care isi lega orice conversatie de matematica, insa facea totul cu o naturalete ce te fascina si nu facea decat sa te atraga spre aceasta disciplina dificila si nu usor de inteles pentru toata lumea. Insa, metoda prin care profesorul a conceput manualele si culegerile, a facut ca elevii sa perceapa mult mai usor tainele matematicii.

La LibrariaDelfin.ro sunt disponibile mai multe manuale si culegeri ale lui Mircea Ganga, la preturi exceptionale. Problemele propuse de Mircea Ganga sunt interactive si atractive si unele dintre ele dispun chiar de rezolvari pentru comparatie si aprofundare. In clase, in special in cele de profil real, este imperios necesar sa se studieze dupa un asemenea material didactic de refereinta in lumea matematicii. Orice profesor de matematica cunoaste aportul deosebit si insemnatatea lui Mircea Ganaga in lumea cifrelor si, cu siguranta, nu va evita sa la prezinte elevilor aceste culegeri extrem de bine structurate. Problemele din aceste carti sunt logice si facute special pentru ca tinerii elevi si poate chiar viitorii matematicieni sa descopere rezolvari inedite.

Niciun elev pasionat de matematica nu se va plictisi si nici nu se va incurca in problemele lui Mirecea Ganga, fiind mai degraba fascinat de profunzimea acestor probleme si de modul ingenios in care au fost concepute. Ii va indemna la lucru suplimentar si ii va atrage ca un magnet, deoarece rezolvarea unei probleme va da nastere unei dorinte profunde de a mai rezolva o problema, si inca o problema. Toti tinerii matematicieni care au “testat” manualele si culegerile lui Mircea Ganga s-au declarat incantati si mai mult decat multumiti de calitatea problemelor de matematica si complexitatea materialelor didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *